Başkan Babaş'tan hodri meydan!

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, 'söylentiyle siyaset olmaz' dedi ve net konuştu.

  • 784
Başkan Babaş'tan hodri meydan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkanı Tahsin Babaş, seçimlere yedi gün kala söylenti üretenlere adeta hodri meydan dedi.

Sosyal Medya üzerinden yapılan canlı yayında konuşan Başkan Babaş “Verilemeyecek bir hesabım yok “ diyerek “Belediyenin çalışmalarıyla ilgili değişik spekülasyonlar oluşturulmaya çalışılıyor. Her bir çalışmaya bir kulp takmaya çalışıyorlar. Şurayı niye aldınız, şurayı niye sattınız… Böyle siyaset olmaz. Biz yaptığımız işi biliyoruz. Ben yıllardır devlet memurluğu yapan bir insanım. Belediyeyi kanunlara, mevzuatlara ve etik kurallara göre yönetiyorum. Mevzuatın dışında en ufak bir iş yapılmamıştır. Harf dahi atlanmamıştır. Böyle bir şüphesi olan bir siyasetçimiz varsa gelsin. Getirsin kimi getirecekse. Müfettiş mi getiriyor, denetmen mi getirttiriyor, beraber baksınlar. Gerçekten suç unsuru bir şey hissediyorsa buyursun savcılığımız orada, oraya ihbarında bulunsun” ifadelerini kullandı.

İstihdam, üretim ve okullara spor salonu yapımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Babaş, yapacağı her projenin istihdam alanları oluşturacağına vurgu yaparak “Üretimi arttıracağız. Ekonomiye katkı sağlayacağız. Sarı Konak Kadınlar Kooperatifimiz ile birlikte Kendir Üretimi dahi yapacağız. Bunun çalışmaları da başladı” dedi.

Spor salonu olmayan okullara çadır salon yapacağını da vurgulayan Başkan Babaş, TOKİ ile birlikte toplamda 1200 konut yapmak için de çalışmalara hız verdiğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş konuşmasının devamında şunları söyledi:

“YAPTIĞIMIZ PROJELERİN TEMELİNDE İSTİHDAM VAR”

Bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız projelerde tamamen istihdamı öngördük. Yaptığımız bütün projelerin temelinde istihdam var. Genel hizmetlerde de yerelde de yapılan proje ve yatırımlar illa ki istihdama yönelik yapılan çalışmalardır.

Kırık Barajı ile ilgili çalışmalar devam ediyor dedim. Kırık Barajı ve onun akabinde devam eden 19 bin 700 metrelik Ilgaz Yolu, beraberinde devam eden içme suyu arıtma tesisleri, su şebekeleri; bunlar kendi faaliyet alanlarında ihtiyaçları karşılayacağı gibi istihdama da büyük bir kaynak sağlayacak.

Bugün gündemde olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kapalı Spor Salonu, bin 300 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu yurdu, yine son zamanlarda programa giren Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi ciddi manada istihdamın kapısıdır. Projelerimize baktığınız zaman özellikle turizm alanında, turizm alt yapısını oluşturma adına yaptığımız projeler de istihdam için önemli alanlar oluşturmaktadır.

Sarı Konak Kadın Girişimciler Kooperatifi hem üretim açısında hem de istihdam açısından önemli bir projedir. Kadınlar Kooperatifi ile en az bin kadınımıza evinde iş veriyoruz. Yine  binin üzerinde kadınımıza yerinde iş imkanı tanıyoruz.

"YATIRIM SÜRDÜĞÜ SÜRECE İSTİHDAM ALANINDAKİ AÇIK KAPANACAKTIR"

Projeler yapıldığı sürece, yatırımlar hızla sürdüğü sürece, inanıyorum ki istihdam alanında da ciddi manada bu açığı kapatmış oluruz. Herkesin bir işi olsun istiyoruz. Herkesin bir konutu, evi olsun istiyoruz. Turizmde hızlı bir gelişmeyi öngörüyoruz. Bunun için alt yapı çalışmalarını gerçekten güzel bir şekilde tasarladık, devam ettiriyoruz. Amacımız, turizm açısından dünyada aranılan Kastamonu’yu oluşturmak. Dünya turizminin yüzde 65’i kültürel mirasa gidiyor. Büyük bir istihdam ve ticaret kapısı. Biz de bunu iyi değerlendirmek istiyoruz. Yaptığımız sokak sağlıklaştırma çalışmaları, konakların restorasyonu, han-hamam-kalenin restorasyonları, Gastronomi Han, Kadınlar Kooperatifi, Hüma Hatun Konağı (iş geliştirme kursları), sanayi sitesinin yapımı ciddi manada istihdam kapısı olacaktır.

Yürüttüğümüz ilave organize sanayi de tamamlandığı zaman, en azından 4 bin kişiye iş ve aş kapısı olacaktır. Bunu da hızlı bir şekilde planladık, yatırıma aldık ve yatırımın da hızlı bir şekilde oluşmasını takip ediyoruz.

"EMEKLİ VE DAR GELİRLİNİN KONUT İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ"

İlk önce herkesin işi olsun sonrasında evi olsun dedim. Bu bağlamda da Kastamonu’da ciddi manada konut üretimi var. Özellikle dar gelirlilerimizin, asgari ücretlilerimizin, 4 bin liraya kadar geliri olanlarımızın ve emeklilerimizin ciddi manada konut ihtiyacı var. Onları da karşılamak için bundan 3 yıl önce Güneykent’te 200 bin metrekare bir alan üzerinde imar planı yaptık. Bu alanın bundan önceki yıllarda yüzde emekliler için 316 konutun yapımına başlandı. Geriye kalan yüzde 80’i hala mevcut. Burayı da çok kısa zamanda 800 konut olarak hem dar gelirlimize hem emeklimize hem asgari ücretlimize olmak üzere kısa zamanda da yapımının sağlanmasını gerçekleştireceğiz.

Yine Sarıömer tarafında, Huzurkent dediğimiz bölgede 400 dönüm arazi üzerinde bir imar alanı planlıyoruz. Bu arazinin de planını gerçekleştirdiğimizde orayı da yine dar gelirliye, asgari ücretliye, emekliye ve 4 bin liraya kadar geliri olan vatandaşlarımızın konut sahibi olması için hızlı bir çalışmayı başlatacağız, planlamalarımızı yaptık.

"MERKEZİ HÜKÜMET İLE HİZMETLERİ İYİ ENTEGRE EDEBİLMELİSİNİZ"

Bir şehirde yerel yönetim hizmetleriyle merkezi hükümetin hizmetlerini iyi entegre edebilirseniz orada yaşayan halkın daha kısa zamanda, daha refah seviyede hizmet almasını, daha gelişmiş bir ili oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Bugün Kırık Barajı, belediyemizle merkezi hükümetimizin yaptığı bir projedir. Yine Millet Bahçesi, Kuzeykent’te 240 dönüm arazi üzerinde. Projesini, yerini, belediye olarak biz tahsis ediyoruz ama işi TOKİ yapıyor. Bu da merkezi hükümetle yerel yönetimin birleşmesi sonucu oluşan bir yatırımdır.

"MASLAKTA LOKOMOTİF BELEDİYEDİR"

Maslak Yeni Sanayi’de de bizler Belediye olarak her türlü çalışmayı yürüttük. Şu anda da mevcut yerimize ilave olarak kamulaştırmaları Kastamonu Belediyesi olarak biz sürdürüyoruz. Burada Kastamonu Belediyesi işin lokomotifi olmuştur ve olmalıdır da. Biz lokomotiflik görevimizi iyi yürütüyoruz. Merkezi hükümete mevzuat açısından, insanlara fayda açısından önemli olan projeleri hızla yapıyor, onlardan da destek alıyoruz. Bu konu çok önemli. Merkezi hükümetle yerel yönetimin iyi entegre olduğunda çok faydalı hizmetlerin çıkacağını gösterdik bundan sonra göstermeye devam edeceğiz. Belediye hizmetleri noktasında tecrübeli bir kişiyim. Kastamonu’yu da iyi tanıyorum, iyi biliyorum. Yapılması gerekenleri iyi planlıyorum. Bunun sonucunda da merkezi hükümetle de ilişkilerimiz çok iyi. Bunların birleşmesi sonucunda da Kastamonumuza ciddi yatırımlar geliyor.

"TIP FAKÜLTESİ’YLE İLGİLİ GÜZEL AÇIKLAMALAR OLACAK"

Kastamonu Tıp Fakültesi konusunda çok ciddi çalışmalarımız var. 3-4 gün önce Tıp Fakültemizi yerinde inceledik. Buradaki çalışmaları denetledik, takip ettik. Eksiklerin kısa zamanda bitirilebilmesi için bakanlığımıza teklif ettik. Değerli bakanımız da telefondan bana ‘Ben Kastamonu’ya geleyim, buradaki eksiklikleri bir an önce tamamlamak için gerekli çalışmaları başlatalım’ dedi. Çarşamba günü gelecek. Yerel yönetimin başkanı ile merkezi hükümetin bakanı kısa zamanda anlaşıp, gerçekten çok yararlı ve faydalı olacak bir yatırım için hızlı bir şekilde çalışmayı başlatıyorlar. Bunu da takip edeceğiz. Kastamonumuza kısa zamanda Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandırmış olacağız. Bunun için çaba göstermek lazım. Bazen bu zamana kadar açılmadı, şu yapılmadı bu yapılmadı gibi eleştirel yaklaşımlar olabiliyor ama bizim önemli olan bunu eleştirmekten çok bir an önce yapmasını nasıl sağlayabilirizin peşinden koşmak. Ben hep bunu yaptım. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğim. Söylemek kolay oluyor, ama yapmak kolay olmuyor. Bu iş için belli bir bütçe, belli bir iş gücü, işin tekniğini hızlı yapmak lazım mevzuatı iyi uygulamanız lazım. Bunları da hızlıca birliktelik oluşturarak yapmak lazım, biz de bunu başarıyoruz.

"SARI KONAK KADIN GİRİŞİMCİLER KOOPERATİFİMİZLE KENDİR ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ"

Önceki günlerde kararı aldık. Bundan sonra Sarı Konak Kadın Girişimciler Kooperatifimizle Kastamonu’da kendir üretimine de başlıyoruz. Belli bir araziyi bu konu için ayırdık. İnanıyorum ki kadın kooperatifimiz burada da ciddi bir başarı elde edecek ve kendir kenti Kastamonu’nun da adını duyuracaktır.

"SPOR SALONU OLMAYAN OKULLARA ÇADIR SPOR SALONU YAPACAĞIZ"

Özellikle önümüzdeki günlerde en önemli projelerimizden birisi de spor salonları olmayan okullarımıza çadır spor salonu yapmak. Bunun örneği Kastamonu Üniversite kampüsü içerisinde belediyemiz tarafından çadır antrenman salonu yapıldı, görülebilir. Çok da faal bir şekilde kullanılıyor. Isıtması, iç dizaynı çok güzel. Spor açısından etkin bir spor salonu. Talep etmeleri halinde tüm okullarımızda bu salonlardan yapmayı istiyoruz. Öğrencilerimizin spor yapmaları için alanlar oluşturmamız lazım.

"ŞÜHESİ OLAN SİYASETÇİMİZ GELSİN İNCELESİN BELEDİYE’NİN KAPISI AÇIKTIR"

Yıllardır Kastamonu’ya hizmet eden bir kişi olarak her türlü soruya açığım. Verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Belediyenin çalışmalarıyla ilgili değişik spekülasyonlar oluşturulmaya çalışılıyor. Her bir çalışmaya bir kulp takmaya çalışıyorlar. Şurayı niye aldınız, şurayı niye sattınız… Arkadaşlar, lütfen, böyle bir siyaset olmaz. Biz yaptığımız işi biliyoruz. Ben yıllardır devlet memurluğu yapan bir insanım. Belediyeyi kanunlara, mevzuatlara ve etik kurallara göre yönetiyorum. Mevzuatın dışında en ufak bir iş yapılmamıştır. Harf dahi atlanmamıştır. Böyle bir şüphesi olan bir siyasetçimiz varsa gelsin. Belediye herkesin belediyesi, beraber bakalım. Getirsin kimi getirecekse. Müfettiş mi getiriyor, denetmen mi getirttiriyor, beraber baksınlar. Gerçekten suç unsuru bir şey hissediyorsa buyursun savcılığımız orada, oraya ihbarında bulunsun. Vatandaşın karşısına çıkıp da belediyenin çalışmalarını, orası öyle şurası böyle demek hoş bir şey değil. Yapacaklarımızı, yaptıklarımızı anlatalım. Burada birlikte beraber yaşıyoruz. İki gün sonra yine yüz yüze bakarız. O nedenle de ben bu konularda biraz daha net olunması taraftarıyım.”