Başkan Demir "Toplumlar, adaletle ayakta kalmaktadır"

Kastamonu Barosu Başkanı Av.Özgür Demir, yeni adli yılın açılış töreninde konuştu.

  • 609
Başkan Demir &quotToplumlar, adaletle ayakta kalmaktadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Demir; "Adli yılın ülkemize ve tüm yargı camiasına ve adaletin tecellisine hizmet etme azmi yüklemesini, önceki adli yılın büyük bölümüne hakim olan ve yargılamaların yapılmasına engel teşkil eden pandemi sürecinin açtığımız adli yılda sona ermesini ve adalet arayışının tüm hızıyla sürmesini canı gönülden dilerim.

Toplumlar, adaletle ayakta kalmaktadır. Bu bağlamda adalet gücünün bağımsız olması ve hiçbir engellemeyle karşılaşmaması son derece önemlidir.

Toplumumuzun binlerce yıllık devlet geleneğine uygun olarak adalet anlayışını benimsemiş olması, ülkemizdeki hukuk uygulamalarını güçlendirmekte ise de buna uygun olarak tüm yargı mensuplarının da bu bilinçle davranması bu adli yılda da en temel beklentidir.

Avukatların beklentileri, doğrudan doğruya vatandaşın beklentileridir. Zira meslektaşlarımız, vatandaşın vekaleti ile adliyelerdeki yerlerini almakta ve vatandaşın haklarının savunucusu olmaktadır. Bu manada avukatlardan gelen öneri ve şikayetlerin derhal değerlendirmeye alınması ve vatandaşın adalete erişiminin önündeki engellerin bu suretle ortadan kaldırılması önem kazanmaktadır.

Her ne kadar pandemi sebebiyle layıkıyla kutlayamamışsak da bu yıl Baromuzun kuruluşunun 100. yılı. Kurulduğu bir asır öncesinden bu yana olduğu gibi ileride de Baromuz, hukuka ait olma bilinciyle sürekli hukukun üstünlüğünü savunmaya ve güçsüzlerin gücü olmaya devam edecektir. Çözümün bir unsuru olmayı amaç edinen Baromuz, felsefe olarak bu amaca hizmet etmektedir. Diğer yandan yapılan son düzenlemelerle gücü düşen baroların aynı şevk ve heyecanla hukukun üstünlüğünü savunmayı sürdürecekleri de bilinmelidir."