''Başkan'' Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Tosya Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan "Başkan" isimli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan tiyatro oyunu Tosya Müftülük Salonun unda sahnelendi.

  • 701
''Başkan'' Tiyatro Oyunu Sahnelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe müftülük salonunda saat 19:00 da başlayan "Başkan" isimli tiyatro oyununa İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Kastamonu ve Tosya AK Parti teşkilatı üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Oyun öncesi gazetecilere kısa açıklama yapan Tosya Tiyatro Kulübü Başkanı Ahmet Çataloğlu ‘’Gençlere sosyal aktiviteler sağlamak ve oyunculuk eğitimi vermek amacıyla kurulan Tosya Tiyatro Kulübü Derneği tarafından, Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Tosya Halk Kütüphanesi ile yapılan protokol çerçevesinde geçtiğimiz Aralık ayında tiyatro kursu açtık. İlk defa Tosya'da açılan tiyatro kursunu fırsat bilen gençler kayıt yaptırarak çalışmaların başlamışını beklediler. Bizde Dernek yönetimi olarak tiyatro hocası Mehmet Bakar ile anlaşılarak geçtiğimiz Aralık başında tiyatro kursu start verdik. Dernek yönetimi tarafından hazırlanan proje kapsamında 30 kişilik oyuncu ekibi, kurs hocası Mehmet Bakar tarafından yazılan ve yönetilen "Başkan" isimli oyun için çalışmalara başladık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatının canlandırıldığı "Başkan" isimli tiyatro oyunu için çalışmaları aralıksız sürdürerek bugün sahneleyeceğiz. Tosya’da ilk defa kurulan Tiyatro Kulübümüzün ‘’Başkan’’ isimli bu ilk sahnesi inşallah vatandaşlarımız tarafından beğenilir ‘’dedi.

Başkan isimli Tiyatro oyunu başlamadan önce Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’in selam ve başarı temenni mesajları okundu. Yaklaşık 1 saat süren ‘’Başkan ‘’ isimli tiyatro oyunu seyirciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Oyun bitiminde sahneye tek tek davet edilen Tosya Tiyatro Kulübü oyuncuları dakikalarca alkışlandı. İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır oyun sonrası sahneye çıkarak başta Tosya Tiyatro Kulübü başkanı Ahmet Çataloğlu olmak üzere Oyunu yazan Mehmet Bakar ve tüm oyuncuları tebrik etti.

SEDAT AĞACIKOĞLU (İHA)