Başkan Turan "Yatırımcıların önünü kapamak değil, açmak lazım"

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu üyeleri ilçe belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerine devam ediyor.

  • 318
Başkan Turan &quotYatırımcıların önünü kapamak değil, açmak lazım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Balcı, yönetim kurulu üyeleriyle Küre Belediye Başkanı Salih Turan’ı makamında ziyaret etti. 28 yıl Hollanda’da kaldığını ve 18 yıl boyunca da Hollanda’nın Delft Belediyesinde görev aldığını ve daha sonra ticarete atıldığını ifade eden Küre Belediye Başkanı Salih Turan, “Yatırımcıların önünü kapamak değil, açmak lazım” dedi.

KGC Başkanı Mustafa Balcı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Küre Belediye Başkanı seçilen Salih Turan’a ziyaretin anısına 100 yıl önceki Açıksöz Gazetesi’nin ilk sayısı ile “Milli Mücadele’nin Anadolu’daki Basın Bayraktarı Hüsnü Açıksöz” ve Hüsnü Açıksöz tarafından kaleme alınan Kastamonu Türk Ocakları tarafından bastırılan “İstiklal Harbinde Kastamonu” kitaplarını hediye etti.

"TURAN: 18 YIL HOLLANDA DELFT BELEDİYESİNDE GÖREV ALDIM"

Uzun yıllar Hollanda’da yaşadığını anlatan Küre Belediye Başkanı Salih Turan, “İlk ve ortaokulu Küre’de tamamladım. Tahsil hayatımdan sonra İstanbul ve Küre’de bulundum. 1986 ve 2014 yılları arasında Hollanda’da ikamet ettim. 18 yıl boyunca Hollanda Delft Belediyesinde görev aldım. Belediyede çalıştığım süre içerisinde meslek okulunu bitirdim. Kendi isteğimle belediyedeki görevimden ayrılarak ticaret hayatına başladım. Hollanda’da market, döner salonu ve kafeterya işletmeciliği yaptım. Daha sonra gıda toptancılığı ile ticaret hayatıma devam ettim. 1997-2001 yılları arasında Türk Federasyonu’nda gönüllü muhasip ve sekreter olarak görev yaptım. 2004-2007 yılları arasında Hollanda Diyanet Vakfı’nda gönüllü olarak çalışmalarda bulundum. 2014 yılında ülkeme geri dönerek 2017 yılına kadar Ankara-Kayseri yolunda akaryakıt işletmeciliği yaptım. İngilizce ve Flemenkçe dillerini bilmekteyim” diye konuştu.

“SU SORUNUNU ÇÖZMEYE KARARLIYIZ”

“Su sıkıntımız var” diyen Başkan Turan, “Bürüm yaylasından Küre ilçemize suyu getireceğiz. Su sorununu çözmeye kararlıyız. Yaklaşık 1 buçuk aya kadar çalışmaya başlarız. İzinlerimizi aldık” dedi.

BAŞKANIN ÖNCELİĞİ KADIN, YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR

Yapacağı çalışmalarda önceliğinin kadın, yaşlılar ve çocuklar olacağını ifade eden Başkan Turan, “Projelerim arasında yöremiz kadınlarına iş sahaları açmak var. Küre, yapısından dolayı göç veren bir ilçe. Kar ve kışımız çok. Evlerdeki hanımlarımızın hem sosyal hayata, hem de ekonomiye katkıları olsun istiyorum. Kadınlara 50-100 kişilik tekstil ya da paketleme işi sahası yaratmak istiyorum. Bunun içinde görüşmelerimiz sürüyor. İlçemize yatırım yapmak isteyen tüm iş adamlarımıza kapımız açık. Ben ilçe belediye başkanı olarak yatırımcımıza gereken kolaylığı sağlayacağım. Yatırımcıların önünü kapamak değil, açmak lazım” şeklinde konuştu.

“KİME NE YARDIM YAPILMASI GEREKİYORSA, ONU YAPACAĞIZ”

Çocuklar ve yaşlıların kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Küre Belediye Başkanı Salih Turan, “65 yaş üstü yaşlılarımız için tasarladığımız bir proje var. Yaşlılarımızın çoğu hastaneye gidip geliyor. Onları evden hastaneye getirecek ve hastanedeki işi bittikten sonra ise yine evlerine bırakacak bir sistem düşünüyorum. Biz elimizi taşın altına koyduk. Kime ne yardım yapılması gerekiyorsa, onu yapacağız. Tüm hizmetleri Allah rızası için yapıyoruz. Küre, küçük, temiz ve güzel bir ilçe. Küre bir maden ilçesi. Halkımızı Küre’de yaşarken daha mutlu yaşatmak hedefimiz. Ormanıyla tescillenmiş Küre, Kastamonu’nun cennet köşesi” ifadelerini kullandı.