Başkan Vidinlioğlu "Tüm ekiplerimiz ile bayrama hazırız"

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu "Tüm ekiplerimiz ile bayrama hazırız. Şimdiden tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nın mübarek olmasını niyaz ediyorum" dedi.

  • 322
Başkan Vidinlioğlu &quotTüm ekiplerimiz ile bayrama hazırız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sıkıntısız geçirmesi adına tüm hazırlıklarını tamamladı. Adeta bir seferberlik havasında gerçekleştirilen hazırlıklar tamamlandı.

Temiz İşleri Müdürlüğü, toplu kullanım alanlarında ve kurban kesim noktalarında gerekli temizliği bitirdi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü olası aksiliklere karşı vatandaşların yanında olacak müdahale ekiplerini oluşturdu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Parkların bayram temizliğini yaparken, Zabıta Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ile Mezarlıklar Şefliği nöbetçi ve icapçı listelerini hazırladı.

Kurban Bayramı süresince hemşehrilerinin ve ilimizi ziyaret edecek misafirlerin sorunsuz bir bayram geçirmeleri adına Kastamonu Belediyesi’nin gerekli hazırlıkları tamamladıklarını ileten Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu “Tüm ekiplerimizle bayrama hazırız. Şimdiden tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nın mübarek olmasını niyaz ediyorum. Bayram öncesi ve bayram süresince görev yapacak olan mesai arkadaşlarımız, hemşehrilerimizin bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacaktır. Hizmetlerimizde her hangi bir aksama olmayacaktır” dedi.

Vidinlioğlu ayrıca  Kurban Bayramı boyunca da 24 saat süreyle hizmet verecek olan Kastamonu Belediyesi’nde Su ve Kanalizasyon İşleri için 185, İtfaiye 110, Hilal Masa 153 diğer birimler içinse 214 10 48 nolu telefonları arayarak ulaşabileceğini hatırlattı.

"Bayram paylaştıkça güzel olur"

Türk Milleti, iyi günde de, kötü günde de birlik olabilme, tek yürek, tek yumruk hareket edebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır ayakta olduğunu ve bundan sonrada daima ayakta duracağını sözlerine ekleyen Başkan Vidinlioğlu, “Rabbimizin müjdesi olan Kurban Bayramımızın rahmet ve bereketinin tüm sıkıntılardan kurtuluşumuza vesile olmasını temenni ediyorum. Kurban Bayramı’nın en büyük özelliği paylaşımımızın her zamankinden daha fazla olacak olmasıdır. Kastamonu Belediyesi olarak kurban payı vermek isteyen vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahiplerimiz arasında bir köprü vazifesi göreceğiz. Kurban payı vermek isteyen vatandaşlarımız Alo 153 veya 222 25 88 nolu telefonlardan personellerimiz ile iletişime geçebileceklerdir. Pay vermek isteyen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ekiplerimiz istenilen yerden payları alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaktır.

Yine belirttiğimiz telefonlardan Kastamonu Belediyesi Sosyal Market Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban bağış bedeli olan 1.130 lirayı yatıran tüm hemşehrilerimiz adına kurban payları ihtiyaç sahiplerine ekiplerimizle verilecektir. 
Bayramlar paylaştıkça ve kucaklaştıkça güzelleşir. Bizlerde tüm hemşehrilerimiz ile kucaklaşacak ve bu paylaşımın ihtiyaç sahiplerine ulaşması adına var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

"Trafik kurallarına uyalım"

Kurban Bayramı dolayısıyla yapılacak seyahatler nedeniyle şehirlerarası veya ilçeler arası kara yolu yoğunluğunun olacağını ifade eden Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, “Bizleri her bayram en fazla üzen mevzu trafik kazalarıdır. Burada kaybedilen canlar bayram sevincini yaşamamıza da engel oluyor. Trafik kazalarını; trafik kurallarına uyup, trafikte biraz daha dikkatli olduğumuz taktirde en aza indirebiliriz. Bu tamamen sürücülerimizin elinde. Sevdiklerimizden hızla uzaklaşmayalım. Trafik kurallarına uyalım. Neşeli, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirelim” dedi.

Kastamonu Belediyesi bayramlaşma saati ise 13.00 olarak belirlendi.