Başkan Vidinlioğlu'ndan Kuzeykent Muhtarı Çölez'e cevap!

Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu, Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez'in Kuzeykent'e yapılmasını istediği itfaiye ek binası ile ilgili açıklama yaptı.

  • 2388
Başkan Vidinlioğlu'ndan Kuzeykent Muhtarı Çölez'e cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeykent Mahallesi Şamil Sitesi teras katında dün meydana gelen yangının ardından Mahalle Muhtarı Hakan Çölez’in yaptığı çelişkili açıklamanın ardından kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu belirten Vidinlioğlu; “Kuzeykent Mahallesi Şamil Sitesi’nde meydana gelen yangında itfaiyemize gelen ihbarın ardından Mahalle Muhtarı Sayın Hakan Çölez’in belirttiği üzere ekiplerimiz kısa bir süre sonra olay yerine ulaşmış ve yangını söndürmüştür.

Ayrıca konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcım olay yerinde Kuzeykent İtfaiye Ek Hizmet Binası’yla ilgili gerekli açıklamayı yapmıştır.

Buna rağmen kafa karıştıracak, belediyenin böyle bir çalışması yokmuş ve uygulamaya geçirmeyecekmiş algısı oluşturacak, geçmiş dönemleri de içine katan bir açıklama muhtarımız tarafından yapılmıştır.

İtfaiye çalışanlarımızın alın terini yok sayan, yapılacak hizmetlerin paylaşıldığı halde görmezden gelinen bir anlayışla yapılan bu açıklama bizleri üzmüştür.”

"Yapılan çalışmalar bilindiği halde yanlış algı oluşturuluyor"

Başkan Vidinlioğlu; “Vatandaşlara şirin gözükmek ve yükü Kastamonu Belediyesi’nin üzerine atmak kolaydır. Burada yapılan ve yapılacak çalışmalar bilindiği halde yanlış algılar oluşturacak bir açıklama yapmanın adının ne olacağını ise kıymetli kamuoyumuzun takdirindedir.

Hem seçim döneminde hem de sonrasında defaten Kuzeykent İtfaiye Ek Hizmet Binasıyla ilgili hazırlık yaptığımızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Konuyu daha 15 gün önce İller Bankası’yla görüştük. Hem Güneş Enerji Panelleri hem Budamış Mahallesi alt yapı ile ilgili taleplerimiz onaylandı.

"İtfaiye ek hizmet binası programı onaylanmak üzeredir"

Kuzeykent Mahallesi İtfaiye Ek Hizmet Binası programı ve elektrikli araç şarj istasyonları projesinin onaylanmak üzere olduğunu söyleyen Vidinlioğlu; “Hal böyleyken zamanında müdahale sonrasında büyümeden söndürülmüş bir yangın sonrası İtfaiye Ek Hizmet Binası projesini gündeme getirmek kötü niyetli olmasa bile iyi niyet taşıdığı da söylenemez. Kuzeykent Muhtarımız söndürülen yangın sonrasında itfaiyenin geçirdiği tehlike ve 2010’dan bugüne projenin varlığından bahsediyor. Dünyanın her yerinde itfaiye ekipleri yangına ulaşırken aynı risklerle yola çıkıyor. Vatandaşlarımızın duyarlılığıyla ilimizde bu risk en az seviyede. 2010’dan bu tarafa gündemde olduğu mahalle muhtarımız tarafından belirtilen projeyi bugüne bağlamak ve tüm hazırlıkları yapıldığını bildiği itfaiye ek hizmet binası üzerinden kurumumuzu töhmet altında bırakmak ise nedenli doğru bir davranıştır? Bu davranışın lügatımızdaki karşılığı da aslen açıktır.”

"Muhtarımız bizlere her zaman ulaşabilmektedir"

“Konunun bir diğer tarafı ise tüm muhtarlarımız bizlere istediği zaman ulaşabilmektedir. Sayın muhtarımız bugüne kadar hangi konuyla ilgili bizlere ulaştı da gerekli cevabı alamadı? Yapılan bu davranışların ne maksat ile yapıldığı ortadadır. Kurumumuza ve şahsıma yönelik yapılan bu davranış kabul edilebilir, Kastamonumuza ve mahallemize fayda getirebilir bir anlayış değildir.

Muhtarımızın itfaiyenin kısa sürede olay yerine ulaştığı beyanının ardından terasta olan yangının vatandaşlar tarafından söndürüldüğünü iddia etmesi düştüğü çelişkiyi açıkça anlatmaktadır Olayın sıcaklığıyla ve insani duygularla tabi ki vatandaşlarımız ekiplerimiz olay yerine gelinceye kadar küçük çaplı olan bu yangını söndürme çabası içerisinde olmuştur. Bu tutum Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğinin de parçasıdır.

Gönül ister ki ilimizde bu tür üzücü olaylar gerçekleşmesin. Ancak hayatın gerçeğinde bu tür olaylar mevcut. İtfaiye ekiplerimizin varlığı ise bizlerin güvencesidir.”

"Kastamonu Belediye Başkanı olarak izin vermem"

Kastamonu itfaiyesinin 7 gün 24 saat Kastamonu halkına hizmet verdiğini belirtin Vidinlioğlu; “Bizim için insan hayatı çok önemlidir. Vatandaşlarımızın canlarından ve mallarından olmaması için itfaiyemiz köylerimize dahi hizmet vermektedir. Çünkü bizim için asıl olan insandır. İnsana hizmet, hizmetlerin en değerlisidir. Bu uğurda yapılmaya çalışılan işe karşı çıkarcı tavırla söylenilen sözler ise tarafımızdan asla kabul görmeyecektir.

Kastamonu Belediyesi’nin yaptığı ve yapacağı her hizmette Kastamonu halkının emeği, belediye çalışanlarının alın teri vardır. Bu emeğin ve alın terinin kimse tarafından küçük gösterilmesine Kastamonu Belediye Başkanı olarak izin vermem.”

"Kuzeykent Mahallesine ek itfaiye hizmet binası yapılacaktır"

Kuzeykent Mahallesine ek itfaiye hizmet binası yapılacağını söyleyen Vidinlioğlu; “Kuracağımız bu tesis sadece Kuzeykent Mahallemize değil yakın mahallelerimize ve bölgelere de hizmet verecektir. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın sürecinde alınacak kararlar doğrultusunda çalışmalarımıza hızla başlayacağız. Projesi bitmiş bir projeyle ilgili spekülasyon yaratma çabasının hangi niyetle yapıldığına yönelik yorumu da kamuoyunun çok iyi anlayacağını düşünüyorum.”