Başkan Vidinlioğlu'ndan müjdeli haber

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Millet Bahçesi ve eski belediye binasıyla ilgili müjde niteliğinde haberler verdi.

  • 2166
Başkan Vidinlioğlu'ndan müjdeli haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan 240 dönümlük arazi üzerine projelendirilen Millet Bahçesi’nin yapım ihalesi neticelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca gerçekleştirilen ihale 41 Milyon 290 bin TL’lik teklifin sahibi Azra Enerji İnşaat A.Ş.’de kaldı. Kastamonu Belediyesi ekiplerince hazırlanan Millet Bahçesi Projesi’nin ihalesinin netleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu bir dizi açıklamalarda bulundu.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Hedefin yeni yaşam alanlarıyla nefes alan bir şehir ortaya çıkartmak olduğunu söyleyen Başkan Vidinlioğlu; “240 dönüm üzerine yapılacak olan Millet Behçesi projesi şehrimize değer katacaktır. 41 Milyon TL’lik dev bir projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yaptığımız koordineli çalışma neticesinde Kastamonu’muza kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Yine eski Belediye Binamızın yıkım kararını aldık. Buraya da Kastamonu’muza yakışır bir park ve otopark planımız var. İnşallah yeni yaşam alanları ve yeni projelerle nefes alan bir şehir hedefine doğru yürüyeceğiz” dedi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ”

Şehrin hızlı bir betonlaşma dönemi geçirdiğini de ileten Başkan Vidinlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatımıza betonun girmesiyle birlikte Kastamonu’da hızlı bir çehre değişimi olmuş. Bu son yıllarda yüksek katlar ile de zirve noktasına ulaştı. Nefes almak için yeni adımlar atmalıyız. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Çok uzun süredir söylüyorum. Toprakla barışmalıyız. Üretmeliyiz. İstediğimiz de yapamayacağımız iş yok. Yeter ki birlik olalım. Birlikte hareket edelim. Bizler de şehrin yöneticileri olarak yeni yaşam alanları oluşturmalıyız ki bu doğrultuda devasa projeleri Kastamonu’muza kazandırıyoruz. Önümüzdeki süreçte de hedeflerimize yönelik yeni projeleri bir bir Kastamonu’muza kazandıracağız.

EN KISA ZAMANDA BAŞLANACAK

Millet Bahçemizin ihalesi 21 Eylül tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut idaresi tarafından gerçekleştirilmişti. Konuyu yakinen takip ettik. Sonuçta 41 Milyon 290 bin TL’lik dev bir projeden bahsediyoruz. Bu proje şehrimiz adına büyük önem taşıyor. İş teslimiyle birlikte hızlı bir çalışma başlayacaktır. Süreci dün olduğu gibi bugünde yakinen takip ediyoruz.”