Başkan'dan emniyete tarihi karakol önerisi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tarihi karakol önerisini İl Emniyet Müdürü'ne sunduğunu açıkladı. 

  • 2274
Başkan'dan emniyete tarihi karakol önerisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güven Tur’un Olağan Mali Kongresi’ne katılan Belediye Başkanı Tahsin Babaş burada yaptığı konuşmada tarihi Koçoğlu Konağı’nı Türkiye’nin en güzel karakolu yapma önerisini İl Emniyet Müdürü’ne sunduğunu açıkladı. 

Tarihi canlandırmak adına ortaya koyduğu projelerle ilimizde yıllar sonra bir ilki başlatan Başkan Babaş, Nasrullah Meydanı, hanlar bölgesi, Bakırcılar Çarşısı, Kefeli, Seygrangah ve teleferik projelerinin tamamlanmasıyla birlikte ilimizde turizmin ivme kazanacağını ifade eden Başkan Babaş, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Başkan Babaş, kongrede Güven Tur üyelerine servis aracı park yeri yapacağının da müjdesini verirken “Öğrenci servisi cepleri projemizi de otopark projelerimizin tamamlanıp ana yol güzergahındaki parklanmaların kaldırılmasıyla başlayacağız” dedi.

Şehir Parkı yer altı otopark projesinin tamamlandığını, Belediye önündeki yeraltı otopark projesinin ise bir ay içerisinde bitirileceğini vurgulayan Babaş, “Cumhuriyet Meydanı’nın mevcut halini bozmadan iki katlı 550 araçlık yer altı otoparkı çalışmamıza da bu yıl içerisinde başlayacağız. Cumhuriyet Meydanımızdaki ağaçları koruma altına alarak projeye başlayacağız. Şehir Parkı ve Belediye önündeki otopark projelerimizin tamamlanmasıyla birlikte Çengeller ve Kışla Parkı arasındaki anayol parklanmalarını kaldıracağız. Cumhuriyet Meydanı’nı bitirdiğimiz de ise Çengeller ile Sinanbey Parkı arasındaki ana yol parklanmalarını kaldıracağız. Böylelikle ilimizin anayol park sorununu çözmüş olacağız” dedi.

Güven Tur üyelerinin önemli bir görev yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Babaş, Güven Tur ile gurur duyduğunu ve taşıyıcı esnafının da daima yanında olduğunu iletti.

Şehrimizde araç trafiğinin bir hayli yoğun olduğu vurusunu da yaparak vatandaşların toplu taşımayı kullanmasını istediğini belirten Babaş, yapılan araştırmada Ziraat Bankası’nın önünden 16 saatte 20 bin aracın geçtiğini açıkladı.

Batı Çevre Yolu’yla Seyrangah Tepesi arasındaki yolun ‘Turizm Yolu’ olacağının altını çizen Başkan Babaş, konuşmasında şunları söyledi:

“Şuan ki mevcut yolu sıcak asfalt yapacağız. Tüm tur otobüsleri buradan şehrimize giriş yapacak. Bu noktada bizim turizmi ve tarihi canlandırmak adına bölgede yaptığımız tüm projeler çok önemli. Yine Doğu Çevre Yolu’ndan Esentepe’ye bir yol bağlanıyor. Karayolları burada ciddi manada çalışıyor. Doğu Çevre Yolu buradan şehre bağlanacak. Bu projenin tamamlanmasıyla çevre yolları şehre bağlanmış olacak. Kastamonumuzu ileriye taşıyacak her projeyi yakinen takip ediyor ve çalışmalarda bizzat bulunuyorum. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye’nin güçlü ili Kastamonusunu oluşturmaya kararlıyım. Sizlerin de projelere sahip çıkmasını istiyorum. Bu projeler hepimiz için çok önemli.”