Başsavcı Kantarcı'dan Avukatlar Günü mesajı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

  • 944
Başsavcı Kantarcı'dan Avukatlar Günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kantarcı; "1958 yılından beri her yıl 5 Nisan tarihi Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Anayasada ifadesini bulan Demokratik Hukuk devleti kavramı içerisinde Temel hak ve özgürlüklerin korunması, adaletin yerine getirilmesindeki katkıları gözardı edilemeyecek olan Avukatlarımızın  Avukatlar Günü’nü kutluyorum.

Yasalarla düzenlenen toplum hayatı içerisinde bir hakkın tesisi, yerine getirilmesi, elinden alınmak istenen bir hakka toplum adına yine kanunlar dahilinde Devlet eliyle kavuşma yolundaki çabalar diyebileceğimiz Adaletin tecellisi için çalışan, insanlara birey olma, kişisel hak ve özgürlüklerini koruma yolunda önderlik eden Avukatlarımızın mesleklerinin icrasında karşılaştığı çeşitli zorluklar elbette mevcuttur. Ancak bu tür sorunların yine Avukatlarımızın Mesleki birlikleri olan Baro'lar tarafından ele alınıp çözüm önerileri ve yine Demokratik Hukuk devleti ilkeleri ışığında gerekli yasal mevzuatın oluşturulmasına sağlayacakları katkılar ile aşılabileceği ümidi içerisindeyim.

'Adalet' bir hukukçunun üzerinde duran en güzel elbisedir. Her türlü lekeden uzak bu bembeyaz elbisenin üzerinde meydana gelebilecek lekeler hemen kendisini gösterir. Bu nedenle Avukatlık mesleğinin layık olduğu saygınlığın sağlanması ve arttırılması amacıyla  meslek etiği yönünden mesleki bir kuruluş olarak Barolara büyük görevler düştüğü kanaatindeyim. Baroların her türlü siyasi ve ideolojik yaklaşımdan uzak, sadece meslek sorunlarına yönelik çalışmalarının bu amaca daha çok hizmet edeceği ve ışık tutacağı inancıyla tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum."