Başsavcılıktan 'Tebligat Hukuku ve Uygulaması' konulu seminer

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Tebligat Hukuku ve Uygulaması' konulu seminer düzenlendi.

  • 1412
Başsavcılıktan 'Tebligat Hukuku ve Uygulaması' konulu seminer

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca tebligatların 7201 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik kapsamında usulüne uygun olarak yapılabilmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin "Tebligat Hukuku ve Uygulaması" hakkında seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminere, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Cumhuriyet Savcısı Volkan Şimşek, Hakim Ebru Yurtlu, Kastamonu PTT Baş Müdürü Vedat Sert, İdari ve Mali Birimler Müdür V. Ayten Karakoca, İşletme Müdür V. Mustafa Domurcu, Kastamonu Merkez Müdürü Ceyhun Şimşekoğlu ve yargı çevresinde görev alan PTT çalışanları katıldı.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, tebligatların öneminden bahsederek; “Daha önce de adli raporlar ile alakalı vermiş olduğumuz seminerde adli raporların ne kadar önemli olduğunu söylemiştim. Adli raporlar ne kadar süratli ve düzgün bir şekilde tanzim edilirse yargılama o kadar çabuk biter, adalet daha çabuk yerini bulur ve 'geciken adalet, adalet, adalet değildir' demiştim. İşte bu nedenle tebligatların önemi de bizim için çok büyüktür. Bir kişi hakkında bir eylem olmasını istiyorsanız bu tebligatla başlar, yani tebligatın usulüne uygun olması gerekir. Tebligat usulüne uygun değilse yargılama, soruşturma belli bir aşamaya kadar gelmiş ise bile şahıs gelip benim bundan haberim yok dese bu zamana kadar yapılan tüm işlemlere yeniden başlamamız gerekir. Bu nedenle tebligatta baştan usulüne uygun düzgün ve muhatabına yapılırsa tekrar aynı işlemleri yapmak zorunda kalmayız, yargılama daha çabuk ve daha süratli biter. Onun için sizlerden isteğimiz tebligat konusunda gerekli hassasiyeti özeni gösterip muhatabına, mevzuata ve usulüne uygun bir şekilde korkmadan çekinmeden yapmanız. Siz burada adliye adına işlem yapıyorsunuz yani bu konuda ne gerekiyorsa her zaman yanınızdayız” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Volkan Şimşek ve Hakim Ebru Yurtlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Tebligat Hukuku ve Uygulaması” hakkında yapılan seminer katılımcıların soruları ve seminer sonrası verilen ikramlarla sona erdi.