Bayram "Nüfus Müdürlüklerine acilen personel alınmalı"

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Bayram "Nüfus Müdürlüklerine ilave memur alımı zorunlu hale gelmiştir" dedi.

  • 890
Bayram &quotNüfus Müdürlüklerine acilen personel alınmalı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5000 kişilik iş ile 5000 yeni memur!

Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu güne kadar Emniyet Genel Müdürlüğünce yerine getirilen pasaport ve sürücü belgesi işinin 2018 Nisan ayı itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredileceğini ve 5000 polisin asli görevine döneceğini açıklamıştır. Ancak vakadır ki Nüfus Müdürlüklerinin mevcut iş yükü ve çalışan sayısı gözönüne alındığında yeni verilecek bu işin çalışanlara ilave iş yükü getireceği açıktır.

Sayın Bakanın ifadesi ile 5000 çalışan tarafından yapılan işin etkin ve verimli olabilmesi, hem hizmet alanların hem de hizmet sunucusu çalışanların memnuniyeti için Nüfus Müdürlüklerine ilave 5000 memur alımı zorunlu hale gelmiştir. Bu itibarla ilimizde bu hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Müdürlük ve Amirliklerinde bu işte çalışan personel sayısı kadar memurun acilen Kastamonu il ve ilçe Nüfus Müdürlükleri bünyesine alınması gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Sendika olarak anılan iş ve işlemlerin yürütülmesi esnasında ortaya çıkacak memnuniyetsizlikler ve şikâyetler konusunda şimdiden ilgileri uyarıyor ve çağrımıza kulak verilmesini istiyoruz. Aksi halde; ortaya çıkacak şikâyetlerden, mevcut çalışan sayısı ile Nüfus müdürlüklerinde çalışan mesai arkadaşlarımıza yüklenebilecek sorumlukların kabul edilmesi mümkün değildir"

Haber Merkezi