Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda Orta Karadeniz'de havanın mevsim normalleri üzerine seyredeceğini duyurdu.

  • 392
Bayramda Hava Nasıl Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) bayram hava tahmin raporunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, “23 Eylül 2015 yapılan son değerlendirmelere göre; 23 Eylül Çarşamba (arefe günü) bölge geneli parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği, hava sıcaklıklarında önemli değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

24 Eylül Perşembe (bayramın 1. günü): Bölge geneli parçalı bulutlu geçeceği, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı; Samsun’da 26, Sinop ve Kastamonu’da 27, Ordu ve Çorum’da 29, Tokat’ta 32 ve Amasya’da 33 derece olacağı tahmin ediliyor.

25 Eylül Cuma (bayramın 2. günü): Bölge geneli parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu çevreleri ile Çorum’un kuzey kesimlerinin lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının da önemli bir değişiklik olmayacağı, en yüksek hava sıcaklıklarının; Samsun, Kastamonu ve Ordu’ da 27, Sinop’ da 26, Tokat’ta 31, Amasya’da 32 ve Çorum’da 28 derece olacağı tahmin ediliyor.

26 Eylül Cumartesi (bayramın 3. günü): Bölge geneli parçalı az bulutlu geçeceği, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklıklarının; Samsun ve Sinop’ta 26, Kastamonu ve Çorum’da 28, Tokat ve Amasya’da 31 ve Ordu’da 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

27 Eylül Pazar (bayramın 4. günü): Bölge geneli parçalı az bulutlu geçeği, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Bölgemiz genelinde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının; Samsun ve Ordu’da 27, Tokat ve Amasya’da 32, Sinop’ta 26, Kastamonu’da 28 ve Çorum’da 29 derece olacağı tahmin ediliyor” denildi.

(İHA)