BBP, Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Büyük Birlik Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, ötekileştirmeyen ve kucaklayan bir anlayışı savunduklarını söyledi.

  • 563
BBP, Milletvekili Adaylarını Tanıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI AHMET YELİS;“Ö TEKİLEŞTİRMEYEN, KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞI SAVUNUYORUZ”

Büyük Birlik Partisi Kastamonu İl Başkanlığı tarafından aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyük Birlik Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, Türk Milleti’nin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü ve İslam’ın getirdiği güzelliklerin insanlığı rehber olması için 23 yıldan beri siyasetin içerisinde var olduklarını belirtti. Yelis, etnik milliyetçilik yapmadan herkesi kucaklayacaklarını ifade etti.

Büyük Birlik Partisi olarak 23 yıldır Türk siyasetinde milli duruş, onur ve haysiyet mücadelesi verdiklerini ifade eden BBP Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, “Büyük Birlik olarak Türk siyasetinde sağduyunun sesi, milli vicdanın temsilcileri olduk. ‘Tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye ülküsü’ sevdalıları olarak yolumuza ediyoruz. Allah’a şükürler olsun ki 23 yıldır eğilmedik, bükülmedik. Dik durduk, düz yürüdük. Ne yurt içi ne yurt dışı hiçbir odaktan icazet ve emir almadık. Bağlantısız ve bağımsız siyaset yaptık. Siyaseti bir menfaat aracı olarak değil, hizmet aracı olarak gördük. Bir saniyesine bile hakim olamayacağımız hayat için fırıldak olmadık. Her zaman özgürlüklerden yana olduk. Başörtüsü zulmünün uygulandığı dönemlerde en dik duruşu biz sergiledik” dedi.

“DOĞRU YAPANIN YANINDA, YANLIŞ YAPANIN KARŞISINDAYIZ”

Eğitim alanında yapılan engellemelerin her zaman karşısında olduklarını söyleyen Yelis, “Üniversite giriş imtihanlarında uygulanan kat sayı uygulamasına, İmam Hatip Liselerinin önünün kesilmesi çalışmalarına biz karşı çıktık. Her zaman demokrasiden yana olduk 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırasına en sert tepkiyi büyük birlik partisi olarak biz koyduk. 12 Eylül 2010 referandumuna, eksik ama evet diyerek destek verdik. Ekonomide her zaman israfa, adaletsiz gelir dağılımına, bölgeler arası dengesizliğe karşı çıkıp, üretmeyen ve ithalata dayalı tüketim ekonomisinin yanlış olduğunu vurguladık. İyiliği emreden, kötülükleri yasaklayan anlayışlara sahip çıktık. Doğru yapanın yanında, yanlış yapanın karsısında olduk” diye konuştu.

“DİN ÜZERİNDEN SİYASETİ UYGUN GÖRMÜYORUZ”

Dini inanışlara saygı duyduklarını ve din üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadıklarını aktaran Ahmet Yelis, “İslam anlayışımız Anadolu insanının kabullendiği Türk İslam anlayışı oldu. Yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü anlayışını rehber edindik. Hoca Ahmet Yesevi’nin, Yunus Emre’nin Mevlana’nın İslam anlayışı kabulümüz oldu. Ötekileştirmeyen, kucaklayan bir anlayışı savunduk. Milliyetçilik anlayışımız etnik kökene değil kültüre, birliğe, beraberliğe vurgu yapan anlayış oldu. İslam ortak paydasında, Türklük üst kimliğinde buluşmak temel kabulümüz oldu. Türkiye’deki farklılıkları mozaik değil, bir Türk Ebrusu olarak gördük. Ebru bir kere yapılır. Bir daha ayrışmaz ve bozulmaz. Türk-Kürt ayrımının pkk terör örgütüne ait olduğunu, PKK’nın uluslararası bir proje olduğunu her zaman dile getirdik. Çözüm sürecinde PKK'nın muhatap alınmasının yanlış olduğunu bizzat katıldığım bütün platformlarda anlattık. Sorun varsa PKK ile değil, bölge halkıyla çözülmesini ve milli birlik ve kardeşlik sürecinin başlatılmasını önerdik. Bölge halkının bireysel temel hak ve özgürlüklerinin pazarlık unsuru yapılmadan verilmesini savunduk. PKK hem Türk hem Kürt düşmanıdır. Tek derdi örgütün menfaatidir. Bu örgütün kökü kazınmadan bölgede huzur ve barış gelmez dedik. Bize göre; Apo susturulacak, Kandil söndürülecek, milletimiz ancak o zaman huzur bulacak” şeklinde konuştu.

“GÜVEN VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTEYEN TÜM SEÇMENLERİMİZİN OYLARINA TALİBİZ”

2010 referandumuyla Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının getirildiğine dikkat çeken Yelis, şöyle konuştu: “Kastamonu'da seçmenlerimiz teveccüh gösterir milletvekili seçilecek oyu bize verirlerse ülke barajı engeline takılmak gibi bir sorunumuz olmayacak. İnşallah Büyük Birlik Partili birçok arkadaşım ve şahsım Türkiye büyük millet meclisine gireceğiz. Yoklukla, yoksullukla, baskılarla mücadele etmek, aldanmayan ve aldatmayan bir yönetim anlayışına kavuşmak ve yarınlara umutla bakmak için büyük birlik partisi olarak oylarınıza talibiz. 24 saat kesintisiz hizmet veren bir devlet projesi olan güvenlik, özgürlük ve refah projemizi (gör) hayata geçirmek için sizlerden oy istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın bahsettiği; yerli, milli ve yüreği bu vatan için çarpan milletvekili adayları olarak oylarınıza talibiz. Algı yönetimlerine direnen, farkı fark eden, meclisteki partilerden ümidini kesen, mevcut partilere kerhen oy verip yeni bir arayış içinde olan, sandığa gitmeyip oy kullanmayan, yarınlarda güven ve huzur içinde yaşamak isteyen tüm seçmenlerimizin oylarına talibiz”

BBP Kastamonu Milletvekili Adayları, Ahmet Yelis, Satılmış Külçe ve Erhan Başer ile BBP İl Başkanı Mehmet Ali Aydar ve Alperen Ocakları ile birlikte fotoğraf çektirdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)