BBP'li Adaylar, Geleceği Yansıtan Yaşlıları Ziyaret Etti

Kastamonu BBP Milletvekili Adayları 'Aynada Geleceğimizi Yansıtan Vatandaşlarımızı' ziyaret edip sohbet ettiler

  • 319
BBP'li Adaylar, Geleceği Yansıtan Yaşlıları Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kastamonu 1.Sıra Milletvekili adayı Ahmet Yelis, Kastamonu huzur Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni Milletvekili adayları Satılmış Külçe ve Erhan Başer İle birlikte gezdi.

Yönetiminden kısa bir bilgi alan Ahmet Yelis Yöneticilere teşekkür edip, huzur evini gezdi. Huzurevi sakinlerine karanfil dağıtan milletvekili heyeti, bir süre “aynada geleceğimizi yansıtan” vatandaşlarımızla sohbet ettiler.

Ahmet Yelis yanındaki heyete, bu haliyle huzur evinin hizmet vermeye müsait olmadığını söyledi. Huzurevi binası hem yıpranmış, hem de küçük dedi. Bir an önce yeni huzurevi binası yapılarak şartların güzelleştirilmesini, huzur evi sakinleri ile Yaşlı bakım ve Rehabilitasyon sakinlerinin ayrı birimlerde kaldığı modern bir binaya kavuşulmasını diledi.

Yelis, toplum hızlı bir şekilde çözülmektedir. Geniş  aile yapısından, çekirdek aileye geçilmiştir. Gidişat maalesef daha’ da yalnızlaşmaya doğrudur. İnsanların birbiriyle dayanışması ve yardımlaşması azalmaktadır. Herkes kaderiyle baş başa, yani tek başına kalma tehlikesiyle karşı, karşıyadır. Türkiye ortalaması emekli maaşları ve 65 yaş üzeri maaşlara baktığınızda, özel bir huzur evinde kalmak için gereken ücretin yarısını, hatta üçte birini dahi karşılamadığını göreceksiniz. Devlet ve Belediye’ye ait yerlerdeki huzur ve bakımevi sayısının da ihtiyacı karşılamadığı bir vakıa. Bizim iktidarımızda, YAŞLILARIMIZI BAŞIMIZIN ÜZERİNDE TUTACAĞIZ. 65 YAŞ MAAŞINA YÜZDE 100 ZAM YAPACAĞIZ.

Yaşlı nüfusun, aktif bir hayat sürmesi için sağlıklı ve güvenli yaşam şartlarına erişimi sağlanacaktır. Yaşlılara yönelik kurumsal bakım hizmetlerinin sayısı ve niteliği arttırılacaktır. Yaşlılar için bakım evleri vakıf statüsüyle geliştirilecektir. Fiziksel ve psikolojik yönden hayatını idame ettiremeyen bakıma muhtaç kişiler yaş sınırına bakılmadan barındırılacaktır.

Yelis, Huzur evi sakini Şair Raşit Tekşen’in “Hayat Ağacı” kitabını inceledi. Şairden, şiirini dinledi.

YAŞLININ HALİ      
Oduna, kömüre aylığım yetmez
Yaşlı diye kimse itibar etmez
Çektiğim çile saymakla bitmez
Sanki kör bıçakla yüzerler beni

Hasta olup yatsam halim sorulmaz
Hemşire az bakar, çok yorulmaz
Ağlamam inlemem uygun görülmez
Yakınlarım dahi azarlar beni

Raşit çektiğin sıkıntı yeter
Azrail gelince bu zorluk biter
Cennetin kokusu burnumda tüter
Ölünce defterden silerler.

Şairden “YAŞLI’NIN HALİ” şiirini dinledikten sonra, duygulu bir şekilde beraberindeki heyetle  birlikte Allaha ısmarladık diyerek huzur evinden ayrıldı.