Belediye'den 'Çevre Gönüllüleri Whatsapp hattı'

Kastamonu Belediyesi, mücavir alan dışı temizliği için Çevre Gönüllüleri Whatsapp hattını kurdu. 'Daha temiz bir Kastamonu için el ele, omuz omuza' mesajını verdi.

  • 1890
Belediye'den 'Çevre Gönüllüleri Whatsapp hattı'

Yüzde 67’si orman olan Kastamonu’da Kastamonu Belediyesi önemli bir sosyal projeyi hayata geçirmek adına tüm çalışmalarını tamamladı.

Türkiye’nin en temiz şehri unvanına sahip Kastamonu’da Kastamonu Belediyesi ekipleri Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatları doğrultusunda mücavir alan dışında kalan bölgelerin temizliğini yapabilmek adına önemli bir proje başlattı. Çevre Gönüllüleri Whatsapp hattını kuran Kastamonu Belediyesi ekipleri, Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinden de 57 kişilik gönüllü temizlik ordusu kurdu.

“Birlikte daha güçlüyüz” sloganıyla yola çıkan Belediye ekipleri mesire alanları başta olmak üzere Kastamonu’nun güzelliklerindeki çöpleri toplamayı hedefliyor.

Belediye’nin mücavir alan dışında kalan bölgelere yönelik bir temizlik harekatı başlattığını belirten Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Çevre hassasiyetini en yüksek seviyeye çıkartmak ve farkındalık yaratmak adına Kastamonu Çevre Gönüllüleri ekibini kurmak için adımlar attık. İlk etapta Kastamonu Üniversitesi öğrencilerimizden oluşan 57 kişilik gönüllü grubunu bir araya getirdik. Şimdi ise tüm Kastamonu’yu içerisine alan Kastamonu Çevre Gönüllüleri Whatsapp hattını kurduk. Buradaki amaç şehrimizin her noktasını el ele omuz omuza temizlemek ve güzelliklerimizi hep birlikte korumak. Buradaki tüm organizasyon gönüllülük esasına bağlı olacak. Belediye ekiplerimiz temizlik yapılacak alanı ve saatini bu grup vasıtasıyla gönüllü kardeşlerimize duyuracak. Daha sonra geri dönüşlere göre bir program belirlenecek. Gerekli ekipmanı Kastamonu Belediyesi olarak biz sağlayacağız. Bu oluşuma katılmak isteyen tüm hemşehrilerim sosyal medyadan yayınlayacağımız link ve kare kod aracılığıyla Whatsapp grubuna dahil olabilecek. Bu projenin amacının yerini bulması adına tüm çevre severlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Biz birlikte daha güçlüyüz. Türkiye’nin en temiz şehri unvanını hep birlikte kazandık ve hep birlikte koruyacağız. Türkiye’nin bu alandaki örnek şehri olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesi’nde yapılan açıklamada konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın 0 555 005 77 83 nolu telefondan sorularına cevap bulabileceği de belirtildi.