Belediye Meclisi 5 Cami Yerini Maliyeye Verecek

Kastamonu Belediye Meclisi belediyenin vergi borçlarına yönelik cami olarak kullanılan 5 alanın maliyeye devredilmesi için Belediye Encümeni'ne yetki verdi.

  • 812
Belediye Meclisi 5 Cami Yerini Maliyeye Verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Olağanüstü gündemle toplanan Belediye Meclisi, imar planlarında cami olarak kullanılan 5 alanın belediyenin vergi borçları karşılığında maliyeye devredilmesi konusunu görüştü. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, cami alanlarını vererek maliye ile olan vergi borcunu takas edeceklerini söyledi. Yaklaşık 1 Milyon 530 Bin TL muhammen bedeli olan alanların devri için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi gerekiyor. Mevzuatta böyle bir emsal var. Vergi borcuna karşılık takas işlemi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda Cebrail Mahallesi’nde 2, Kırçeşme Mahallesi’nde 1, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 1 ve Kuzeykent Mahallesi’nde 1 olmak üzere 5 adet cami yerinin Kastamonu Belediyesi’nin vergi borcu karşılığında Maliye Hazinesine devredilmesi için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantı sonrasında gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yavuz son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili ortak kınama deklarasyonu yayınlanmasını istedi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise Türkiye’de askerler, polislere ve sivil vatandaşlara yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek; “Millet olarak terörün karşısında dimdik duracağımızı buradan deklare ediyoruz” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)