Belediye Taziye Birimi, Ziyaretlerini Sürdürüyor

Kastamonu Belediyesi'nce insanların acı gününde de yanında olmak için kurulan Taziye Birimi, ziyaretlerini sürdürüyor.

  • 437
Belediye Taziye Birimi, Ziyaretlerini Sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Mezarlıklar Birimi bünyesinde kurulan Taziye Birimi, yakınlarını kaybeden vatandaşları evlerinde ziyaret ederek belediye olarak yanlarında olduklarının mesajını veriyor.

Taziye Birimi’nin başında bulunan güçlü hatipliği ile yakından tanınan İlahiyatçı Yazar Sabri Bayındırlı, yardımcısı Yalçın Topcuoğlu ve Kastamonu İl Müftülüğü personellerinden Mehmet Daşçı ile birlikte son olarak Darende İlkokulu öğretmenlerinden Haydar İkizoğlu’nun evine taziye ziyaretinde bulundu.

Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığında bulunan İlahiyatçı Yazar Sabri Bayındırlı, “Başkanımızın talimatları doğrultusunda kurulan Taziye Birimi’nin ilk görevi vatandaşın acılı gününde yanında, yanı başında hizmetkarı olmaktır. Bu yüzden sizleri de bu acılı gününüzde ziyaret ederek, hem acınızı paylaşmak hem de vefat eden yakınınıza Kur’an-ı kerim okumak istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Henüz yeni kurulan Taziye Birimi hakkında da bilgiler veren Sabri Bayındırlı, “Vefat edenlerin cenazelerinin yıkanmasından defin işlemlerine kadar ücretsiz olarak hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Cenaze sahiplerinin kederli günlerinde yanlarındayız. Onları teskin ediyoruz. Belediye Başkanımızın başsağlığını ailelere iletiyoruz. Doğru yaptığımıza inandığımız hizmetlerimizle iyi günde, kötü günde, belediye olarak vatandaşlarımızın daima yanların da olduğumuzu vatandaşlarımıza hissettiriyoruz” diye konuştu.

Bayırdırlı, cenazesi olanların Kastamonu Belediyesi’ne müracaat ettikten sonra her türlü defin işlemlerini kendilerinin yaptıklarını sözlerine ekledi.

Vatandaşlar da kendilerini ziyarete gelen Taziye Birimi’ne teşekkür ettiler.

AKİF DOĞAN (İHA)