Belediye uyarıda bulundu

Kastamonu Belediyesi baca temizliğiyle ilgili uyarıda bulunarak kış çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

  • 5575
Belediye uyarıda bulundu

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte ev yangınları ve zehirlenme vakaları gibi üzücü olayların yaşanmaması adına Kastamonu Belediyesi, soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi, vatandaşlarımızın duyarlı olması konusunda uyarıda bulundu.

Bacaların en az yılda bir defa temizletilmesi halinde sobalı evlerde meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilebileceğinin altı çizilen açıklamada, doğalgaz bacalarının da düzenli olarak temizletilmesi bakım ve onarımın yaptırılması gerektiği de belirtildi.

Ayrıca doğalgaz zehirlenmelerinin yaşanmaması için doğalgaz havalandırma menfezlerinin kapatılmaması gerekliliği de vurgulandı.

Ahşap binalardaki elektrik tesisatlarının mutlak kontrol edilmesi gerektiği belirtildi.

Üzücü olayların yaşanmaması adına uyarılara dikkat edilmesini isteyen Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ise itfaiye araçlarının olası bir yangına daha hızlı müdahale edebilmesi için cadde ve sokaklardaki araç parklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kış aylarında kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi adına kar timlerinin kurulduğunu da ifade eden Başkan Vidinlioğlu, “Kış ayları yaklaşıyor. Olası kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi adına gerekli çalışmaları yaptık ve yapıyoruz. Kar timlerimizi oluşturduk. Şehrimizin öncelikli noktalarını belirledik” dedi.