Belediye vektör ilaçlamasını sürdürüyor

Kastamonu Belediyesi vektör ilaçlamasını sürdürüyor.

  • 1054
Belediye vektör ilaçlamasını sürdürüyor

Kastamonu Belediyesi ekipleri insanlarda hastalık oluşturabilecek mikroorganizmaları taşıyan, bulaştıran, çevreye ve ürünlere zarar veren, yaşam alanlarında rahatsızlık oluşturacak canlılar olan vektörler ile mücadelesini sürdürüyor.

Bu doğrultuda Belediye ekipleri 20 mahallede vektörlerin üreme kaynakları olan tüm kanal, ızgara ve rögarlarda ilaçlamaya devam ediyor.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı dezenfekte çalışmalarının da sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu doğrultuda ekiplerimiz vektörler ile mücadelesini de sürdürüyor. Bu doğrultuda kullanılan ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı biyosidal ürünlerdir. Şehrimizdeki tüm kanallar, ızgaralar ve rögarlarda bu ilaçlamayı gerçekleştiriyoruz. Sivrisinek ve karasineklerin kış aylarını geçirmek için bu alanları kullanıyorlar. Ekiplerimiz de hazırladıkları program çerçevesinde gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Yaz boyunca süren çalışmalar kış boyunca da sürdürülecek. Yine bu sürede Kovid-19 salgının devam ettiğini unutmayalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Hep birlikte tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inancım tamdır.” dedi.