Belediyeden Görkemli Zafer Kutlaması

Kastamonu Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle görkemli bir kutlama düzenledi.

  • 624
Belediyeden Görkemli Zafer Kutlaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kutlamalar, Kastamonu Belediyesi hizmet binası önünde başladı. Kutlamalar çerçevesinde mehteran takımı, marşlarını çaldı. Ardından Abdullah Civliz konseri ile kutlamalar devam etti. Abdullah Civliz, söylediği şarkılarla konsere gelen vatandaşlara neşeli dakikalar yaşattı. Ayrıca konserde Civliz, Kastamonu’nun türküsü olan Çanakkale Türküsünü seslendirdiği esnada büyük coşku yaşandı. Konserin ardından havai fişek gösterisin sahne aldı. Havai fişek gösterisinden sonra binlerce vatandaşlar, Belediye Meydanından Atatürk Spor Salonuna kadar yürüdü. Fenerlerin yakıldığı yürüyüş, görsel şölene döndü. Yürüyüşe iki tane At’ında eşlik etmesi vatandaşların beğenisini kazandı.

“GENÇLER, YOKSULLUĞUN NE OLDUĞUNU ARTIK BİLMİYOR”
Konuşmacı olarak programa katılan İlahiyatçı ve Yazar Ömer Döngeloğlu, Çanakkale Savaşları’nın hem dünya tarihi hem de Türkiye tarihi açısından bilinenin aksine büyük önem arz ettiğini belirtti.

Gençlerin yoksulluğun ne olduğunu artık bilmediğini ifade eden televizyon programcısı Döngeloğlu, “Iphone 5 çıktı. Gençlere, eğer Iphone 4 kullanıyorsa yani Iphone 5 alamıyorsa, bu onlar için yoksulluk oluyor” dedi.

TÜRK TASAVVUF MÜSİKİSİ VE SEMA GÖSTERİSİ MEST ETTİ
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Kastamonu halkı büyük ilgi gösterdi. İlk olarak tasavvuf konserinin sahne aldığı konserde, Hafız M. Emin Narin yönetiminde Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahi ve kasidelerden oluşan eserleri seslendirdi. Koro ve solistler eşliğinde doyulmaz bir dinleti sunan koro katılımcıları mest etti. Işık şöleni eşliğinde gerçekleştirilen tasavvuf konseri ve sema gösterisine halkın ilgisi yoğun oldu.

Gösterilerde, ayrıca öğrencilerin söylediği şiirlerde davetliler tarafından büyük beğeni kazandı. Gecenin finalini ise, üzerinde Türk bayraklı elbisesi bulunan ilkokul öğrencisi, söylediği duygu yüklü İstiklal Marşı ile ayakta alkışlandı.

Etkinliklerde, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

“ÇANAKKALE SAVAŞI, DÜNYA TARİHİNİN YAZDIĞI EN DEHŞET VERİCİ SAVAŞTIR”
Çanakkale Savaşı’nın dünya tarihinin yazdığı en dehşet verici savaşlardan birisi olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Çanakkale Savaşı, milletimizin geleceği için bir dönüm noktası olmuştur. Çanakkale Savaşı, Türk milletinin bağımsızlığa olan aşkını gösteren, tarihin akışını değiştiren, eşi benzeri görülmemiş bir savaştır. Bu savaş, Türk milletini yok etmeyi kendilerine amaç edinmiş, askeri ve teknik açıdan bizden çok daha üstün batılı güçlere karşı koyan büyük Türk milletinin sahip olduğu iman, azim ve kararlılığı göstermesi bakımından çok önemlidir. Türk milleti, elde ettiği zaferle, tüm dünyaya, vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağını açık ve net bir şekilde bildirmiştir. Çanakkale Savaşı, aynı zamanda millet olma bilincini anlatması bakımından da önemlidir. Vatan topraklarının farklı köşelerinden gelerek savaşa katılan insanlar ortak bir inanç ve amaç için düşmana karşı birlikte mücadele etmişler ve bu sayede gelecek nesillere örnek olmuşlardır. Çanakkale Savaşı’nın şehitler diyarı Kastamonu’muz için ayrı ve çok özel bir yeri vardır” dedi.

Kastamonu’nun işgal görmemesine rağmen Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’nda en çok şehit veren illerin başında geldiğini hatırlatan Başkan Babaş, “Evliyalar Diyarı olan Kastamonu, bu savaş ile aynı zamanda şehitler beldesi olarak da tarihteki yerini almıştır. Bizler, bu güzel memleketin evlatları olarak, şehitlerimizin kanıyla sulanan kutsal vatan topraklarını korumayı, şanlı bayrağımızı kıyamete kadar göklerde dalgalandırmayı ve gelecek nesillerimize de bu inancı ve sevgiyi aktarmayı kendimize şiar ediniyoruz” diye konuştu.

Şanlı ecdadın 100 yıl önce birbirlerini hiç tanımadan ortak inanç, vatan, millet, adalet için bir araya gelmişlerse, bugün kendilerinin de o ecdadın torunları olarak milli hedefler için bir araya gelmek zorunda olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Babaş, şunları söyledi:

“Vatan, bayrak, millet ve din uğruna hiçbir siyasi ve ideolojik ayrım yapmadan, maddi ve manevi menfaat gözetmeden, hak bildiğimiz yolda daima ilerleyerek birlik ve beraberlik içinde yürümek istiyoruz. Aramıza asla şer odakları, bölücü ve fitnecileri sokmamalıyız. Büyüyen, gelişen, lider ülke Türkiye için hep birlikte geçmişte olduğu gibi bugün de Çanakkale ruhuyla, tek vücut olarak hareket etmeliyiz. Dev savaş gemileriyle Çanakkale Boğazı’na gelen o günün süper güçleri, Türk Milleti’nin sabır, iman ve mertliği karşısında bozguna uğramışlardı. Teknik üstünlüklerine güvenen işgalciler, 18 Mart 1915 günü beklemedikleri bir yenilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığı yaşamışlardı. Bugün de dünyanın tüm süper güçleri, büyüyen ve gelişen Türkiye’yi kıskançlık içinde izleyerek dişlerini biliyor ve üzerimizde yeni oyunlar oynamak için planlar yapıyor. Ancak birlik ve beraberlik içinde olursak ve Çanakkale’nin direniş ruhunu ebediyen yaşatabilirsek, dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu planları alt üst edebiliriz. Dün Çanakkale’nin geçilmez olduğunu kanıtlayan ecdadın torunları olarak, aynı direniş ruhuyla ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı kanımızla canımızla, sonuna kadar savunma konusunda kararlılık içindeyiz”

KASTAMONU (İHA)