Berat Kandili Mesajları

Berat Kandili Kutlama Mesajları

  • 1089
Berat Kandili Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI
Ramazan Ayının müjdecisi Mübarek Berat Kandiline ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Berat; borçtan, sıkıntıdan, hastalıktan, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir.
Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenlerin affedeceğini, yapılan duaların kabul edileceğini müjdelemiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek berat Kandilinin Ülkemize, Milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini diler, selam, sevgi ve saygılar sunarım. 

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ’IN MESAJI
Bu gece idrak edeceğimiz Berat Gecesi, adından da anlaşılacağı gibi, geçtiğimiz bir yılın hesaplaşmasını yapmamıza olanak sağlayan ve inşallah tüm günahlarımızdan berat etmemize vesile olması için avuçlarımızı semaya açtığımız mübarek bir gecedir.
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın habercisi olan ve Şaban Ayı’nın 15’inci gecesine denk gelen bu gecede Yüce Allah, rahmet ve cennet kapılarını sonuna kadar açmakta ve kendisine şirk koşmayanlardan hemen herkesi rahmeti ile bağışlamaktadır.
Mübarek Berat Kandili hakkında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed de (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur; “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah'u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ diye buyurur.”
Öncelikle bu kıymetli gecenin, millet olarak bizlerin ve tüm Müslüman âleminin kurtuluşa ereceği bir gece olmasını temenni ediyorum. Tüm hesapların görüldüğü ve beratların yazıldığı bu mübarek gecede; ülkemizin bekası üzerinde oynanan kirli oyunların da son bulmasını canı gönülden diliyorum.
Ülkemizin geleceğini karartmak adına alçakça senaryoların sahnelendiği bu günler hiç şüphesiz millet olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdir.
Mübarek Ramazan Ayı’nın habercisi olan bu gecenin memleketimize, milletimize ve tüm Müslüman âlemine hayırlar getirmesini, beratımıza vesile olmasını ve Yüce Allah’ın bizleri cenneti ile müjdelediği kullarından olmayı nasip etmesini en kalbi duygularımla niyaz ediyorum. Yine bu gecede vazife uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI
Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir.
Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir.
Bu geceler, bizlere hızlı bir şekilde geçmekte olan hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar.
Ayrıca Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tevbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar.
Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken gecelerden bir tanesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Berat kandilinizi kutlar, Kandillerimizin; Cennet vatanımıza, Yüce Türk Milletine ve bütün insanlık âlemine hayırlar getirmesini, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri Cenab-ı Hakk’ın rızasına daha fazla yaklaştırmasını ve insanlığa huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz.