Berberler ve kuaförler bir gün kapalı olacak

1 Ekim 2022 tarihinden itibaren Kastamonu merkezdeki berberler, güzellik salonları ve bayan kuaförleri haftada bir gün kapalı olacak.

  • 3975
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Berberler ve kuaförler bir gün kapalı olacak

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı.

Ticaret Bakanlığının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il Valiliğine gönderdiği karara göre; berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde Valiler tarafından belirleneceği, berber, kuaför ve güzellik salonlarının aynı gün kapanması zorunlu olmayıp Valilerce bu üç grup için ayrı ayrı kapanma günleri belirlenebileceği dile getirilmişti.

"Kastamonu'da berberler ve güzellik salonları Pazar, bayan kuaförleri Salı günü kapalı olacak"

Kastamonu Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Cahit Kıcıroğlu konu ile ilgili açıklama yaparak, "Ülkemizde berberlerin zorunlu bir gün tatili 1 Ekim'de başlayacak. Bu talep uzun yıllardan beri süren kanayan bir yaraydı. Yoğun tempodan dolayı arkadaşlarımızın hiçbirinin sosyal etkinliğe, düğüne, cenazeye katılma fırsatları olmuyordu. Yoğun çalışan bir sektörüz. Yıllardan beri uğraşılan ve yerel yönetimlerin bu konulara girmemesinden dolayı karar alınamıyordu. 81 il oda başkanımıza, Federasyon Başkanımıza, Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığımıza böyle bir genelge yayımlayarak bize yardımcı oldukları için teşekkür ederiz. Meslektaşlarımızla istişareler yaparak ve fikirlerini alarak Kastamonu'da erkek kuaförleri ve güzellik salonlarının pazar günü, bayan kuaförlerinin salı günü kapalı olması yönünde karar verdik." dedi.

"Çalışma saatleri belli oldu"

Erkek berberlerinde sorun olmadığını, güzellik salonlarında ve bayan kuaförlerinde bazı sorunlar yaşansa da sonuca bağladıklarını söyleyen Başkan Cahit Kıcıroğlu, "Çalışma saatlerimiz erkek berberlerinde sabah 08:00 akşam 22:00, bayan kuaför ve güzellik salonlarında sabah 08:00 akşam 21:00 olarak belirlendi. Arkadaşlarımıza bu saatlerimiz hayırlı olsun. Hepsi bu karardan mutlu." dedi.

"Özel günler için izin alınması gerekiyor"

1 Ekim'de başlayacak olan uygulamaya tüm arkadaşlarının uymasını rica eden Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Cahit Kıcıroğlu, "Uymayanlara ceza müeyyidesi olacak, ceza yememelerini istiyoruz. Damat ve gelin, nişan, söz, kına gibi özel günlerde arkadaşlarımızın, damadın veya salon sahibinin odamıza müracaat edip izin alması gerekiyor. İzin almadıkları taktirde ceza müeyyidesi ile karşı karşıya kalacaklar. Bütün meslektaşlarımıza hayırlı olsun. Hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Riskli gruptayız, Hükümetimizden destek bekliyoruz"

Meslekteki riskli gruba girdiklerini söyleyen Kıcıroğlu, "Varis, parmak arası kıl dönmesi, bel fıtığı, strese dayalı rahatsızlıklar gibi mesleki hastalıklarımız oluyor. Riskli grupta olduğumuz için erken emeklilik istiyoruz. Hükümetimizden bu konuda destek bekliyoruz. Federasyonumuzun da bu konu hakkında çalışmaları var." dedi.