Beşiktaş - Osmanlıspor Maçı Özeti

Beşiktaş, Osmanlıspor'u 3-1'lik skorla mağlup ederken, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

  • 845
Beşiktaş - Osmanlıspor Maçı Özeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vodafone Arena’da siyah-beyazlı taraftar şampiyonluk şarkıları söylerken, karşılaşmanın öne çıkan ismi ise maçta perdeyi 2 golle açan Marcelo oldu.

Ligin 33. haftasında şampiyon belli oldu. Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u mağlup etmesinin ardından 2015-2015 Spor Toto Süper Hasan Doğan Sezonu Şampiyonluğu’na adını Beşiktaş yazdırdı.

MARCELO SİFTAH YAPTI
İlk 15 dakikası kısır geçen karşılaşmanın 21. dakikasında Beşiktaş'ı rahatlatan gol Marcelo'dan geldi. Gökhan Töre'nin kullandığı köşe atışında Marcelo şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0

Ardından baskılarını sürdüren Kara Kartal, ikinci golü de yine Marcelo’nun ayağından buldu. Osmanlıspor savunmasında yaşanan karambolde Mehmet Güven’den dönen topa ceza sahası çizgisinden sert vuruşunda top ikinci kez filelere gitti. 2-0

Bu goller Marcelo’nun Beşiktaş’a transfer olduğu günden bu yana siyah-beyazlı takımdaki kariyerindeki ilk golleri olarak kayda geçti.

İLK YARI İSTATİSTİKLERİ
Beşiktaş - Osmanlıspor maçında siyah-beyazlı takım ilk devreyi 2-0 önde tamamladı. Bu devrede Beşiktaş yüzde 60’a 40’lık topla oynama yüzdesiyle mücadele ederken, rakip kaleye çektiği 8 şutta 2 isabet sağladı. Osmanlıspor ise Beşiktaş kalesine gönderdiği 6 şutta 2 isabet buldu. Kara Kartal ilk devrede 213 başarılı pas yaparken, Ankara temsilcisi ise 123 isabetli pas ile mücadele etti.

GOMEZ REKOR KIRDI
Beşiktaş ikinci yarı başlar başlamaz Gomez'in golüyle rahatladı. 48. dakikada Quaresma, Osmanlıspor yarı sahasına kadar getirdiği topu derinlemesine Gomez’e gönderdi. Gomez’in ceza sahası içerisi sağ çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 3-0

Gomez, Beşiktaş formasıyla 28 golüne ulaşırken, siyah-beyazlı takımda yabancı futbolcunun bir sezonda attığı gol rekorunu da eline geçirdi. Alman golcü, geçen hafta Galatasaray’a karşı kaydettiği gol ile Demba Ba’nın 27 gollük rekorunu egale etmişti.

ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI
Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u mağlup edip şampiyonluğunu garantilediği 48. dakikadaki Gomez’in golünün ardından Vodafone Arena tribünleri adeta karnaval yerine döndü. Taraftarlar sahaya arkasını dönerek ‘Her zaman her yerde en büyük Kartal’ tezahüratları yaptı. Seyircinin coşkusu her dakika artarak devam etti. Maçın bitiş düdüğünün ardından ise coşku giderek büyüdü ve şampiyonluk şarkıları okunmaya başladı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e de ilgi büyüktü.

YEDEK KULÜBESİ OMUZ OMUZA
Karşılaşmanın 90. dakikasında eklenen uzatma 2. dakikanın ardından siyah-beyazlı yedek kulübesi omuz omuza şampiyon Beşiktaş demeye başladı. Futbolcular kenarda birbirleriyle sarılırken, taraftarın coşkusu da her geçen dakika daha da arttı. Maçın bitiş düdüğünün ardından orta sahaya koşan bütün futbolcular ellerinde bayraklarla sevincini kutladılar. Vodafone Arena’da meşaleler yanarken, futbolcuların göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.