Biberonla beslediği tilki yavrusuna özenle bakıyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde ormanlık alanda bulunan tilki yavrusunun bakımı, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki Samsun Büyükşehir Belediyesi veteriner kliniğinde görevli veteriner hekim Paria Tabatabaei tarafından özenle yapılıyor.

  • 1031
Biberonla beslediği tilki yavrusuna özenle bakıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Samsun'da, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Büyükşehir Belediyesine bağlı veteriner kliniğinin sorumlusu veteriner hekim Paria Tabatabaei, ormanlık alanda bulunan tilki yavrularının bakımını üstlendi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde 3 hafta önce doğada tek başına gezinen 15 günlük tilki yavrusunu köpek yavrusu zanneden bir vatandaş, yavruyu alıp beslemeye başladı. Birkaç gün sonra yavrunun köpek olmadığını fark eden kişi, hayvanı Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerine teslim etti.

Tilki yavrusu, tedavisinin yapılıp büyütülmesi için Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı veteriner kliniğine getirildi.

Burada görevli veteriner hekim Tabatabaei, tilkinin annesinden ayrılmaması gerektiğini düşünerek, yavruyu Ünye ilçesinde bulunduğu ormanlık alana götürdü.

Doğaya bıraktığı yavruyu uzaktan takip eden Paria Tabatabaei, annesi gelmeyen hayvanı yeniden kliniğe götürdü.

Klinikte 3 haftadır tilki yavrusunu biberonla süt vererek besleyen Tabatabaei, ek gıda olarak da köpek masası veriyor.

Paria Tabatabaei, yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının kesinlikle doğadan koparılmaması gerektiğini söyledi.

Özellikle kurt, çakal, tilki, ayı gibi hayvanların, yavrularına doğada kalabilmeleri için eğitim verdiğine işaret eden Tabatabaei, tilki yavrusunu ise annesini bulamadıkları için mecburen bakmak zorunda kaldıklarına dikkati çekti.

Tilki yavrusunun her geçen gün biraz daha gelişip büyüdüğünü ama ona annesi gibi doğada kalma becerisi veremeyeceklerini vurgulayan Paria Tabatabaei, bu nedenle büyüdükten sonra tekrar doğaya salmalarının pek mümkün olmadığını dile getirdi.

"Yavru yaban hayvanlarına dokunmayalım"

Tabatabaei, tilki, kurt, çakal ve ayı gibi yırtıcı memeli hayvanların yavrularına avlanmayı sadece annesinin öğretebildiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Biz ne kadar uğraşsak da bu beceriyi onlara kazandıramıyoruz. Yavruyu tekrar doğaya bırakmayı denedik. Bulunduğu yere götürdüm, 6 saat ormanda annesinin gelmesini bekledim. Annesi gelmeyince bakımını üstlendim. Geldiğinde dişleri çıkmamıştı, pençeleri yoktu. Şimdi dişleri çıktı, pençeleri de yeni yeni oluşmaya başladı. Vatandaşlardan ricam, lütfen yavru yaban hayvanlarına dokunmayalım. Mutlaka annesi etrafındadır, yavrusuna sahip çıkar."