'Bir başkadır KSK'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Bir başkadır KSK'

  • 3674
'Bir başkadır KSK'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Kömürspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Kömürspor'u 3-1 yendi.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Mart karının yağacağı uyarısı ile maça Zonguldak Kömürspor Turuncu siyah kar topu ile başladı. Aralıklı çok ince yağan kar altında bir galibiyet bekliyorduk. Galibiyeti de aldık ama iki bölümde farklı bir KSK izleyerek kazandık.

İlk golü attığımız 23. dakikaya kadar ağırlaştırılmış çekim misali top çevirme, gol atmak arzusu olmayan ama rakibe de topu kaptırmayalım korkusu olan KSK izledik. Geri pas meraklısı Mustafa Berkan’a biraz cesaret gerekiyor! İki defa rakip alandan kendi kalemize geri pas verdik! Futbolu çirkinleştiren hareket bunlar!

Golden sonra kendine güvenen bir takım havasında daha diri, daha arzulu oyun oynanmaya başlandı. 33. ve 40. dakikalarda iki tehlikeyi kalemizde yaşadık. İkinci tehlikeli Zonguldak atağında Eray çok iyi yer alarak tehlikeyi önledi. Önceden de bahsettiğim gibi kaleci Eray takımın sigortası.

42. dakikada Abdulaziz’in bencilliği bir gol pozisyonumuzu daha bitirdi. İşin gerçeği Abdulaziz bu liglerin oyuncusu değil. Her maçtaki katkısı yok denecek kadar az.

Hoca 43. dakikada iki oyuncu değişikliğine gitti. Bertu ve Berkan’ı kenara aldı, Ömer Faruk ve Yasin’i oyuna soktu. Devre 1-0 galibiyetimizle kapandı ama her an Zonguldak Kömürspor gol atacak pozisyonlara girebiliyor, tek pası güzel uyguluyorlardı. Bunun sonucunda 50. dakikada ceza alanımızın sol köşesine yakın yerden yapılan frikik atışında herkesin bakışları arasında rahatlıkla kafayı vuran Zonguldak Kömürspor oyuncusu Mevlüt beraberliği takımına getirdi.

Yine gerilimli saatlerimiz başladı, saçma sapan hatalarla ve kopuk oyunla ne yaptığımızı bilemez olduk. Hoca yeniden değişikliğe giderek Kadir ve Burak’ı kenara aldı, Enes ve Yusuf’u sahaya sürdü. Bu da yetmedi Abdulaziz’i geç kalmasına rağmen çıkardı, yerine Ramazan’ı aldı.

Ne olduysa bu dakikalardan sonra farklı bir KSK izledik. Devamlı saldıran, illa da gol atacağım diye ısrarlı olan takımımız seyri de zevk veren oyun oynamaya başladılar. Bunların birinde Yiğitali’nin sert ve isabetli şutu üst direkten geri geldi.

Saldırmaya devam ediyorduk. Bu arada rakip de tehlikeli ataklar yaratsa da hızımız kesilmedi. Bunun semeresini 85. dakikada sol kanattan atak yapan Berkan, ceza alanına yerden bir pasla Ergin’i gördü, onun da zor olmasına rağmen isabetli vuruşu ile galibiyet golünü kazandık.

Uzatmalar oynanırken halen gol peşinde koşan takımımız adeta gaza gelmiş gibi oyundan kopmuyordu. Bunun sonucunda yine Ergin, yine ustalık ve akıllı vuruşla kaleciyi avladı. Maç da 3-1 galibiyetimizle bitti. Son 25 dakikalık oyun seyri, galibiyeti ve futbol adına takdiri hak etti.

Hakemden bahsetmek gerek. Sert ve omuzla, vücutla rakibi devre dışı bırakan pozisyonlara devam dedi. Ser futbola izin verdi. Kimseden etkilenmeden gördüğünü çaldı. Başarılı sayabiliriz.

Bir eleştiri ve uyarı da bizim yetkili ve etkili makam sahiplerine.

Misafir takımın topu topu 10 seyircisi var veya yoktu. Onları kale arkası tribününden izlettirenlerin biraz vicdanı sızlasın!.. Onların da maç izleme hakkı var ama nedendir bilinmez misafir takım seyircilerine 'ZENCİ' muamelesi yapılıyor. Valiliğin, İl Spor Kurulunun, Emniyetin bu yanlışı düzeltmek için gereğini yapmalı diye de hatırlatıyorum.

Bu hafta bizim de seyircimiz önceki maçlara göre ciddi şekilde azalmıştı. Hafta ortası olması, havanın soğuk olması ve puan cetvelindeki yerimizin etkili olduğunu sanıyorum.

Bundan sonraki futbolculuk artık gelecek seneye şampiyonluğa oynayacak takımın bir oyuncusu olmak için yeteneklerin azamisini sahaya sürme zamanıdır. Aksi halde herkes kendini 'misafir' saymalıdır. Onursal Başkan Cengiz Aygün'ün gelecek sene için gemileri yakmış olduğunu bilin."