Bıyıklı "Mühürsüz oylar kabul edilemez"

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı basın açıklamasında bulundu.

  • 1267
Bıyıklı &quotMühürsüz oylar kabul edilemez"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Milletimizin onayına sunulan Anayasa değişikliği 16 Nisan günü yapılan referandumla az bir farkla olsa da seçmenimiz tarafından onaylanmıştır. Yönetim sistemimizi neredeyse tamamen değiştiren bu anayasa değişikliğinin milletin %49’unun itirazı ile kabul edilmesi toplumun büyük çoğunluğunun katılacağı ve onaylayacağı bir uzlaşma zemininden uzak olsa da yasalarımıza göre yeterlidir, geçerlidir. Geleceğimiz açısından hayırlı olmasını dileriz.

Seçim Yasasının mühürsüz zarfların ve oy pusulalarının iptal edileceği yönündeki açık hükmüne karşın, oy verme günü Yüksek Seçim Kurulunun mühürsüz zarflardaki oyların da kabul edileceği yönündeki kararı hukuki dayanağı olmayan bir karardır. Yüksek Seçim Kurulu Başkanının kararın gerekçesini açıklarken kameralar karşısındaki sıkıntısı bu kararın vicdanları nasıl rahatsız ettiğini göstermektedir. Sonucu etkileyebilecek sayıdaki mühürsüz zarftaki oyun geçerli sayılması kafalarda soru işareti bırakmış, referandumun sonucunu tartışılır hale getirmiştir.

Böylesine önemli bir olayı “atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek geçiştiremezsiniz. Gerçek bir demokratik hukuk devletinde, yapılan bir işte bir yanlış, bir hata ve bir hile sezilirse geriye dönülür ve söz konusu hata ya da yanlış düzeltilir, suçu olan varsa tespit edilir. Partimizin konu ile ilgili olarak yaptığı müracaatın Yüksek Seçim Kurulu tarafından hukuk çerçevesinde ve objektif olarak değerlendirmesini umuyor ve diliyoruz." dedi.