Reyhanlı'da şehit olan Oğulcan Tuna'nın karnesini babası aldı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs günü meydana patlamalarda yaşamını yitiren Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Oğlulcan Tuna'nın (17), karnesini babası aldı.

  • 556
Reyhanlı'da şehit olan Oğulcan Tuna'nın karnesini babası aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs günü meydana patlamalarda yaşamını yitiren Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Oğlulcan Tuna’nın (17), karnesini babası aldı. Okulda düzenlenen sade bir törenle oğlu Oğulcan’ın karnesini Okul Müdürü Necmettin Yumuşak, babası Ahmet Tuna’ya verirken, “Şehit çocuğumuzun karnesi, çok üzgünüz. Karnesini kendisine vermek isterdik. Mekanı cennet olsun. Başarılı ve çalışkan bir öğrenciydi. Kendisine verseydik daha mutlu olacaktık.” dedi.

Okul Müdürü Yumuşak, Tuna’nın kendileri için çok değerli bir öğrenci olduğunu, belirterek, “Bu gün onu aramızda görememek gerçekten yüreklerimizi dağladı. Bu gün karne günü özellikle daha da hissettik. Oğulcan Tuna başarılı bir öğrencimizdi. Gerçekten de okul birinciliği için bir kız arkadaşı ile yarış içerisindeydi. Ancak elim terör sonucu şehit oldu. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Tuna’yı anlatan Müdür Yumuşak, “Derslerinden başka bir şey düşünmez, en büyük hayali pilot olmaktı. Okuduğu kitapların sayısı bilinmez. Hepimiz kendisini kitap kurdu olarak bilirdik. Ancak onu aramızda görememek bizi etkilemiştir. Üzgünüz. Başbakan’ın talimatı ile okulumuza adının verilmesi bizi bir nebze de olsa mutlu etti. Bizde okulumuzda köşe yaparak onun hatırasını yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.

Karneyi baba Ahmet Tuna ise, “Allah razı olsun. Benim oğlum zaten şehittir. Mekanı cennet olsun. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Çünkü şehit oğlumun adını bu okula verdiler. Ölümsüzleştirdiler, oğlumun bu okulda yaşamasından mutlu oldum. Tek isteğim çocuklarımızı üzmeyelim. Her ne olursa olsun çocuklarımız zayıfta getirse onlar bizim evlatlarımız. Onlara sahip çıkalım. Biz sahip çıktık, ama maalesef bir terör sonucunda oğlumuzu kaybettik.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Oğulcan Tuna’nın sınıf arkadaşı Serap İşler ise sıra arkadaşı olan Tuna’yı kardeşi gibi gördüğünü söyledi. İşler şunları söyledi: “O hepimizin en yakın arkadaşıydı. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. O her güzel şeyi severdi. Onu konuşmamız lazım. Oğulcan çok iyi, fedakar, şefkatliydi, onun yerinde olmak isterdim. Çünkü o herkesi seviyordu. Şimdiye kadar kimseyi kırmadı. Okulda herkes bu özelliğini bilir. Onunla başkan ve başkan yardımcısıydık, o hep başkan olmak isterdi. Bende başkanlığımı ona verirdim. Hep kitap okurdu.”

OĞULCAN TUNA
24 Temmuz 1996’da Reyhanlı’da doğdu. Reyhanlı Belediyesi’nde İç Hizmetler Şefi olarak çalışan Ahmet Tuna’nın oğlu olarak dünyaya geldi. İlköğretimini Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 2009 yılında Reyhanlı Ticaret Meslek Lisesi’ne kaydını yaptırdı. “Kitap Kurdu” olarak bilinen, başarısı ve örnek kişiliğiyle tanınan bir öğrenci oldu. En büyük hayali “pilot” olmaktı. 11-C sınıfı öğrencisi olan Oğulcan Tuna, 11 Mayıs 2013’te gerçekleşen terör eyleminde şehit oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, öğrencimizin adının yaşatılması amacıyla okuduğu liseye adı verildi.