Sahipsiz köpeklerin bakımı için barınak kurdu

Çankırı'da yaşayan hayvansever iş adamı Bilge Bilge, iş yerinin yakınlarında sokak köpekleri için yaptırdığı barınakta 150 civarında köpeğin yemek ve tedavi ihtiyaçlarını gideriyor, kısırlaştırma işlemlerini yaptırıyor.

  • 885
Sahipsiz köpeklerin bakımı için barınak kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çankırı'da yaşayan hayvansever iş adamı Bilge Bilge, yaptırdığı barınakta yaklaşık 150 sokak köpeğinin bakımını sağlıyor.

Korgun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın ortaklarından Bilge, çevrede sokak köpekleri olduğunu görünce kendi köpeklerinin yanı sıra bunların bakımı için bir barınak oluşturdu.

Burada sokak köpeklerinin yemek ihtiyaçlarını karşılayan Bilge, zamanla köpeklerin sayısının artması üzerine daha büyük bir alan için Organize Sanayi Bölgesi yönetimine başvurdu.

Bilge, tahsis edilen 5 bin metrekarelik alanın 2 bin metrekaresini tel örgü ile çevirip içine de kulübeler yaptırdı.

Sahipsiz köpeklerin bakımı için bir kişi de görevlendiren Bilge, köpeklere her gün yiyecek veriyor, hasta olanlar için veteriner getirip tedavi ettiriyor.

"Köpeklerle ilgili ilaç konusunda destek verilebilir"

Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan sevgisinin iş yerindeki çalışanlarından Fatma Leman Özler'in köpeği sayesinde arttığını söyledi. 

Köpeklerin bakımını severek yaptıklarını belirten Bilge, "Yaklaşık 150 köpeğimiz var. Burada yemek, tedavi ihtiyaçlarını gideriyoruz, bir veteriner vasıtasıyla kısırlaştırma işlemlerini yapıyoruz." dedi.

Sokakta buldukları köpekleri barınağa alarak bakımlarını yaptıklarını anlatan Bilge, hayvanlar için oluşturdukları yemekhanede ekmek, makarna, tavuk etini kaynatıp karıştırıp verdiklerini aktardı.

Gün geçtikçe köpek sayısının arttığını, bakımlarının da daha zor hale geldiğini vurgulayan Bilge, "Bu konuda hiç kimseden yardım almıyoruz, her şeyi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Şimdilik yetişiyoruz ama daha da çoğalırlarsa ne yapacağımızı pek kestiremiyorum. Aslında kimseden beklentimiz yok ama zorlandığımız için söylüyorum, en azından ilaç konusunda destek verilebilir." ifadelerini kullandı.

Köpek sahiplenmek isteyenlerin de barınağı ziyaret ettiğine dikkati çeken Bilge, "Vatandaşlardan gelip sahiplenmek isteyenler oluyor. Güveniyorsak veriyoruz. Ayrıca, 'Bakamayacaksanız başka yere bırakmayın, tekrar bize getirin' diyoruz." şeklinde konuştu.

Bilge, köpeklere baktıkları bilindiği için bazen yavruları barınağın çevresine bırakanlar da bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Genelde hayvan doğduktan sonra bizim de alacağımızı bildikleri için haber vermeden getirip buralara bırakıyorlar. Bazen de istasyonlarda, karayolları kenarında ayağı kırılmış, hasta köpekler için telefon ediyorlar, biz de gidip alıyoruz. Tedavi ettirip burada tutuyoruz. Hayvanlardan hiçbir insana zarar gelmez, genelde insanlardan hayvanlara zarar geliyor. Burada 6 pitbull cinsi köpeğimiz de var, gayet sakin duruyorlar. Köpeği nasıl yetiştirirsen öyle olur."

Köpeklerin günde 200 civarında ekmek, 25 kilogram makarna, 30 kilogram tavuk eti tükettiğini belirten Bilge, barınağın aylık yaklaşık 8 bin lira gideri bulunduğunu kaydetti.