Samsun'da İnternet Gazetecileri Cemiyeti kuruldu

Samsun'da internet medyasında faaliyet gösteren gazeteciler, Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti'ni kurdu.

  • 452
Samsun'da İnternet Gazetecileri Cemiyeti kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, Samsun'da internet medyasında faaliyet gösteren gazetecilerin bir araya gelerek tek bir çatı altında toplandığı kaydedildi.

Açıklamada, Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti adı altında birleşen gazetecilerin ilk toplantılarını gerçekleştirdiği de aktarıldı.

Görüşlerine yer verilen Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Kurucu Başkanı Sedat Öksüzoğlu, Dernekler Müdürlüğü'nden olur yazısını aldıklarını vurguladı.

Öksüzoğlu, Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti'nin kentte internet gazeteciliği mesleğini basın meslek ilkelerine göre yapan gazetecileri bir çatı altında toplamak için kurulduğunu belirterek, "Samsun kamuoyunun da uzun yıllardır beklediği bu oluşumu kurucular kurulu arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. İlimizde internet medyasını daha ileri noktalara taşımak adına çaba göstereceğiz. Önümüzde zorlu bir süreç olduğunun farkındayız.'' ifadelerini kallandı.

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti'nin, internet gazeteciliğinin doğru algılanması için çalışmalar yapacağını kaydeden Öksüzoğlu, ''Yasal boşluktan dolayı bazı istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalındığını görmekteyiz. Bununla ilgili olarak cemiyetimiz gereken hassasiyeti gösterecek ve bu konuda çalışmalar yapacaktır. Kurucular kurulunda yer alan arkadaşlarımla birlikte mesleğimize ve şehrimize katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'' açıklamasında bulundu.

Sedat Öksüzoğlu'nun kurucu başkanlığını yaptığı cemiyetin kurucular kurulunda Oktay Öztürk, Yusuf Ziya Çakır, Ünal Yavuz, Adnan Arslan, Recep Yazgan, Haydar Öztürk, Yalçın Karataş, Okan Çakır ve Selahattin Çekiç yer aldı.