'Bu anlayış bölücülüktür'

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 'Osmanlı ile Cumhuriyetin değerlerini karşı karşıya getirmeye çalışan anlayış bölücülüktür.' dedi.

  • 2071
'Bu anlayış bölücülüktür'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde bir dizi program gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cuma günü Kastamonu Valiliği tarafından gerçekleştirilen fener alayına katılan partililer daha sonra cumartesi günü Araç’ta düzenlenen etkinliklere katılım sağladı.

Daha sonra CHP Parti Meclis Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, parti otobüsüyle Kastamonu Merkez, Tosya, Taşköprü ve Devrekani’de halkın bayramını kutladı.

CHP’liler son olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk koydu. Burada Milletvekili Hasan Baltacı ve İl Başkanı Hikmet Erbilgin birer konuşma gerçekleştirdi.

"CUMHURİYET KASTAMONU’DUR BİZİMDİR"

Cumhuriyete birçok anlam yükledik diyen CHP Milletvekili Hasan Baltacı şunları söyledi:

"Defalarca o anlamların içini doldurduk. Yüz yıl öncesinden bugüne kadar taşıdık. Ama birkaç tanesini hatırlatmakta fayda var. Bu topraklarda bizden önce kurulan bütün medeniyetlerin toplamıdır Cumhuriyet. Öyle anlattıkları gibi herhangi bir medeniyetle hesaplaşma değil kucaklaşmadır, helalleşmedir. Cumhuriyet öyle anlattıkları gibi bizi biz gecede karanlık bırakan, cahil bırakan bir devrim değildir. Pir Sultan’ın, Yunus Emre’nin şiirlerinde Dadaloğlu’nun isyanında Köroğlu’nun öfkesinde dile getirdiği o güzelim Türkçe’nin özgürlüğüdür. Cumhuriyet kadın devrimidir. Onun için Cumhuriyet Kastamonu’dur bizimdir. Bu cumhuriyeti ikinci yüzyılında değerlerini yok etmeye çalışanlara karşı yeniden ayağa dikmek, bu güzelim Cumhuriyeti adaletle, özgürlükle buluşturmak gibi bir görevimiz var. Bunu yapacak kadrolar her Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyete ait her bayramda burada toplanıyorlar. Bu mücadelenin bir karşılığı olacak. Bu karşılığı hep birlikte alıp bu güzelim toprağa armağan edeceğiz."

"OSMANLI İLE CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞAN ANLAYIŞ BÖLÜCÜLÜKTÜR"

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
'Bu anlayış bölücülüktür'
'Bu anlayış bölücülüktür'
'Bu anlayış bölücülüktür'
'Bu anlayış bölücülüktür'
'Bu anlayış bölücülüktür'
'Bu anlayış bölücülüktür'