'Bu ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanıyor'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Ramazan ayı nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 2153
'Bu ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu; "Türk İslam Kültürü’nde önemli yere sahip olan, Allah’ın rahmet ve bağış kapılarını açtığı 11 ayın sultanı, Ramazan ayının faziletlerini saymakla bitiremeyiz. Bu ayda elimizden geldiği kadar ibadet etmeli, Allahuteala’nın razı olduğu işleri yapmalıyız. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmeliyiz.

Ramazan ayının bizler için en büyük önemi, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirildiği ay olmasıdır. Allahuteala Kuran-ı Kerim'de "Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran, Kuran'ın indiği aydır. Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun." (Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. Bizlerin de görevi yüce Allah’ın emri olan orucumuzu tutmak ve içtenlikle dua etmektir.

Bu mübarek ayda maddi ve manevi güzellikler bir arada yaşanır. Paylaşmanın ve dayanışmanın büyük önem kazandığı bu ayda, yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşmak, küsleri barıştırmak, sevdiklerimize ve çevremize karşı hoşgörülü olmak en mübarek davranışlar arasındadır. Bu ay yapılan iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağı bildirilmiştir.

Oruç, yoksulların durumunu daha iyi anlamaya, dolayısıyla onların sıkıntılarını giderme yönünde çaba sarf etmeye vesile olur. Bizler Kastamonu Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da halkımızın yanında olup, dayanışmanın ve yardımlaşmanın inceliğini yaşatanlar olmaktan gurur duyuyoruz. Çok sevgili Kastamonulu hemşerilerimizi de bu mübarek ayda dayanışma ve yardımlaşmaya davet ediyoruz. Allah’ın bereketi ve rahmeti hepimizin üzerinde olsun.

Değerli milletimize ve tüm İslam âlemine bereketli ve hayırlı bir Ramazan diliyorum."