'Bu felakette büyük ihmal ve sorumsuzluk var'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 'Yaşadığımız bir felaket değil, arkasında büyük ihmal ve sorumsuzluk olan bir cinayettir.' dedi.

  • 1947
'Bu felakette büyük ihmal ve sorumsuzluk var'

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dilediğini söyledi ve “Başımıza gelen; 1,5 dakikada yaşadığımız bir felaket değil, arkasında büyük ihmal ve sorumsuzluk olan bir cinayettir.” dedi.

Hazırlık yapılsaydı böyle bir bedel ödenmeyeceğini söyleyen Milletvekili Baltacı, “Eğer iktidar 1999 depremi üzerinden propaganda yapmak yerine 21 yıldır hazırlık yapsaydı, hamaset yapmak yerine önlem alsaydı, 21 yıldır istismar etmek yerine depreme dayanıklı şehirlerin inşası için adımlar atsaydı bugün böyle büyük bir bedel ödemek zorunda kalmayacaktık.” diye konuştu.

Depremin üzerinden 23 gün geçtiğini hatırlatan Milletvekili Baltacı, “İnsanlar halen moloz yığınları başında cenazelerini bekliyor. İnsanlar halen başını sokacak bir çadır bulamıyor. Buna rağmen iktidar bir taraftan toplumu tehdit etmeye, bir taraftan da özel ajanslara hazırlattığı reklam videolarıyla propaganda yapmaya devam ediyor. Algıyla yaralar kapanmıyor, acı dinmiyor. Dayanışma, dayanışma, dayanışma.” dedi.