Bu Karpuzun Tanesi 100 TL'den Satılıyor

Fethiye'de bir manav damacana su şişesinin içerisinde karpuz yetiştiriyor. Pazar yerinde damacana su şişesinin içerisinde yetiştirilen karpuz, vatandaşların ve turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

  • 747
Bu Karpuzun Tanesi 100 TL'den Satılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Fethiye’de hal ve pazaryerinde manavlık yapan Ersin Kel adlı vatandaş, karpuzu alışılmışın dışında bir yöntemle yetiştiriyor. Kel geliştirdiği bu yöntemle pazarda kilosu 1 TL olan karpuzları 100 TL’ye satıyor. Ersin Kel 20 litre damacana şişenin içinde yetiştirdiği karpuzları internet üzerinden de sipariş aldıklarını dile getirdi. Kel: “Her sene şişenin içinde karpuz yetiştiriyoruz. Cam şişenin içinde de yetiştiriyorduk ama karpuz büyüdükten sonra şişeyi patlattı. Bu yüzden plastik damacana şişesinin içinde yetiştiriyoruz” dedi.

Ersin Kel, karpuzu küçükken şişenin içine koyduklarını daha sonra üzerini şemsiyeyle gölge yaparak büyüttüklerini söyledi. Tadının toprakta yetişen karpuzla bir farkı olmadığını belirten Kel: “Şişenin içinde karpuzu gören vatandaşlar manavımıza daha çok ilgi gösteriyor. Değişiklik her zaman ilgi çekiyor. İstanbul gibi Büyükşehirlerden sıkça sipariş alıyoruz. Karpuzların büyüklüklerine göre fiyatı da değişiyor. Şişe içerisindeki karpuzları 100 TL ile 200 TL arasında satıyoruz” diye konuştu.

Ersin Kel daha önceki yıllarda karpuzu cam şişe içinde yetiştirdiğini ancak camı patlattığı için sağlıklı olmayınca damacana içinde yetiştirdiğini kaydetti. Ayrıca yine iki tane karpuzun bitişik olarak yetişmesi turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

(İHA)