Bu mahallede kadın erkek sayısı eşit

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Tosya ilçesi Şeh Mahallesi'nde kadın ve erkeklerin sayısının 316 olması dikkat çekti.

  • 2261
Bu mahallede kadın erkek sayısı eşit

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Kastamonu’nun 19 ilçesinde 173 mahalle içinde Tosya ilçesinde bulunan Şeh Mahallesi’nde yaşayan kadın sayısının 316, erkek sayısının da 316 olması dikkat çekti.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemizde kadınlar her zaman eşlerine destek veriyor. Erkeklerimiz de kadınların kıymetini biliyor. Şeh Mahallesi’nde nüfus verilerinde de buna paralel olarak kadın ve erkekler eşit çıktı. Mahallemiz kadın ve erkek eşitliği konusunda her zaman duyarlı olmuştur. İlçemizde 23 mahalle bulunmakta. Bunlardan biri olan Şeh Mahallesi’nin nüfusunun eşit olması, ilçemiz genelinde sosyal yaşantıda kadın ve erkek eşitliğini teyit eder nitelikte. İlçemizde kadınlara her zaman değer verilir, kadınlar ön planda tutulur. Kadın ve erkek nüfusumuzun eşit olması bizi mutlu etti" dedi.