'Bu takım umut kırıyor!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Bu takım umut kırıyor!'

  • 3430
'Bu takım umut kırıyor!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Pazarspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Pazarspor'u 2-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Ülkemizin yaşadığı deprem sonrası ara verilen futbol karşılaşmaları bu hafta itibari ile başladı. Kaldığımız yerden devam.

Konuk takım Pazarspor, ligde iddiası olmadığı gibi puan cetvelinin sonlarına demir atmış bir takım. Biz ise, başarısız Ümit Karan’ı göndermiş, yeni hocamız Levent Eriş yönetiminde farklı bir takım izleyeceğiz beklentisindeydik.

Hoca için hazırlık zamanı da oldu. Tabi ki tüm bilgileri almıştır. Üstelik ben ve seyirciler bugün için inanın farklı bir galibiyet bekliyorduk.

Maçı canlı izleyenler ile skoru öğrenenlerin fikirleri çok ama çok farklıdır. Gerçekler ise çıplak gözle izlediklerimiz.

İlk yarıya baktığımızda biz hep savunmada, hatalarla dolu paslaşmalarda, Pazarspor ise iddialı bir takım gibiydi.

İlk yarıda 'ah vah' denecek bir pozisyonumuz yok. Sadece 6. dakikada sağdan yapılan bir ortaya Abdulaziz’in boş pozisyonda kafa ile vurduğu topun korner ile önlenmesine tanık olduk. Pazarspor’un ise 38 ve 40. dakikalarda gollük şutlarını kalecimiz Eray önledi. Yani bir Eray bir takım gibi hakkını veriyor.

İkinci yarıya tek değişiklik ile çıktık. Devrede ne konuşuldu bilemeyiz ama takımda yine bir oyun düzeni, baskı, gollük ataklar gibi olması gerekenlerden hiçbirini göremiyoruz. İlk yarıya göre daha da bozuk oynamaya başladık. Topu ileride kaptıran yürüyerek geri dönüyor, pas hataları atağa kalkmamızı önlüyor. Bu arada orta sahada Berkan Burak’ın bir çok topu ciklet gibi çiğnemesi rakibe pozisyon oluyordu. Hoca maçın sonuna kadar nasıl tahammül etti çözemedim!

57. dakikada rakip oyunculardan birinin sakatlanması sonrasında gösterilen tepki yanlıştı. Kaptan Abdulaziz’in oyun durmuşken rakibe hakem önünde omzundan itme-vurma hareketi sonrası sarı kart görmesi hakemin insaflı olmasına bağlanmalı. Direk kırmızı da gösterebilirdi. Kaptan bunu yaparsa diğerlerine ne yapmaz denir. Zaten kaptanlık görevini yaptığı da söylenemez. Takımın kaptanı hem tecrübesi, hem de başarısı nedeniyle kalecimiz Eray olmalıdır.

Yardımcı hoca da ringe çıkmış boksör gibi saldırgandı. Tribünlerden atılan su şişeleri hiç yakışmadığı gibi bir ceza da getirebilir. Kuralları bilmeyenlerin izleyici olmaya hakkı yok. Takım saç baş yoldurmaya devam ederken, herkes galibiyet umudunu unutmuşken rakibin savunma düzeninin bozulduğu bir anda, dakikalar 87’yi gösterirken soldan Ahmet Furkan’ın güzel ortasına kale önünde Fuat’a kafa vurmak kaldı ve o da gereğini yaptı 1-0 öne geçtik. Oyun oynayan Pazarspor, golü atan biz olduk!

Süre bitti, hakem 6 dakika uzatma gösterdi. Ne varsa bu 6 dakikada varmış diyebiliriz. İkinci golü kazandık. Yine soldan rakip kaleye yapılan ortaya bir vur geri geldi, bir daha vur yine geri geldi, üçüncüde golcümüz Ergin’in önüne düşen topa usta vuruşu ile ağlarla kucaklaştı ve rahatladık.

Halen uzatmaları oynarken rakibin ceza alanı dışından çok sert vurduğu şut, savunmacımız Şaban’ın ceza alanı içinde elle kesmesi sonucu penaltıya neden olurken, kendisi de kırmızı kart gördü. Doğru bir karardı, kaleye giden bir şut idi.

Penaltıyı atan Pazarsporlu oyuncu, hayatında ilk penaltı mı atıyor bilmem ama topa gidişi bile komikti ki vuruşu üstten auta gitti. Maç da bu skorla, yani 2-0 lehimize bitti.

Bu maçtan çok ders çıkarmalıdır Levent hoca. Savunma iyi değil. Hatlar arası kopuk. Yardımlaşma yetersiz, hücumda çoğalamıyoruz. Topu kaptıranın mücadelesi olmuyor.

Levent hocam, şimdi top sizde!