'Bu takımda umut var, ışık var'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, bugün Gazi Stadyumu'nda oynanan Kastamonuspor, Serik Belediyespor maçını yorumladı.

  • 1735
'Bu takımda umut var, ışık var'

"Bu takımda umut var, ışık var." diyen Emin Eğri, GMG Kastamonuspor'un bugün Gazi Stadyumu'nda oynadığı maçı yorumladı.

Eğri, "Son iki yıldır futbola hasret taraftarlar bugün Gazi stadında takımlarını büyük coşku ile desteklediler. Tribünler tamamen dolu, heyecan dorukta bir maç izledik. Yani futbolcular da, seyircilerde kendine düşen görevleri yerine getirdi diyebiliriz.

Son anda hareket halinde olan araca kendini atan kişi gibi, GMG KSK'da son anda lige 'devam' kararı aldı. Bunda onursal Başkan Cengiz Aygün'ün büyük özverisi unutulmaz.

Gelelim maça.

Henüz maçın 4. dakikasında Faruk'un rahat pozisyonda rakibe topu kaptırması ile ilk tehlikeyi yaşadık. Dakikalar ilerledikçe mücadele ve sert futbol sahaya yansıdı. Hakem de sert futbola izin verince, fiziki gücü kuvvetli olan kazandı.

20. dakikada kornerden gelen topa, müdafaa oyuncuları Mehmet kafa vuruşu ile ağlarımıza gönderdi. O ana kadar gerçekten bir etkimiz olmadı. Teknik kapasitemiz eksik, pas hataları fazla ama mücadele ruhu en üst düzeydeydi.

Takımdaki koordine eksikliği, fazla ve gereksiz yan paslar ile ilk yarıyı yenik ve etkili olamadan tamamladık. İkinci yarı için de pek gol umudu görünmüyordu. Çünkü rakip kaleye gidemiyorduk.

Deken;

İkinci yarıya iki değişiklikle, Berkay Samancı ve Ergin Keleş’i alarak başladık. Bu ikili hemen takımı ateşledi ve futbol yönünden, hücum yönünden rakip üzerinde etkili olmaya başladı.

Nitekim soldan Abdulaziz’in güzel yan ortası ve Ergin Keleş’in usta kafa vuruşu ile beraberliği sağladık.

Golden sonra hem sahaya, hem tribünlere hareket geldi. Galibiyet golünü bile atabileceğimiz pozisyon 55. dakikada Abdulaziz’in ayaklarına geldi ama teke tek pozisyonunda sonuca gidemedi.

Oyunu iyi okuyan hoca gecikmeden, takımın as oyuncusu ama etkisi az, pas hataları yapan Metincan Cici’yi alarak yerine Mehmet Bektaş’ı sahaya sürdü, takımın hücum gücünü artırdı.

Maçın böyle biteceği umulurken 82. dakikada yan ortaya çıkan kalecinin hatalı top kurtarması, akabinde yere çarparak kaleye gelen şuta engel olamaması ikinci golü yememize neden oldu. Maç da bu sonuçla biterken bu maçtan alacağımız dersler var.

Kısa sürede bir arada olan takım tüm eksiklerine rağmen ilerisi için umut verdi. Mücadele ruhu üst düzeydeydi.

Güney hoca biraz daha sakin olmalı, agresif itirazlar kendine ve takıma zarar verir.

Metincan Cici çıkarken gösterdiği tepki yanlıştır. Hoca doğru değişiklik yapmıştır. Daha sakin olup, kararlara saygı göstermelidir.

Transferler isabetli, takım bir hafta daha birlikte çalışma imkanı olsaymış bu maçı alabilirdik. Son anda ve kısa sürede bir takım oluşturmak zor ama kadroyu yapanlar bunu başarmış.

Bundan sonraki maçlarımız daha iyi olacaktır ve bu takımın üst sıralar için oynaması kadar doğal bir hedef yoktur.

Yenilmenize rağmen tebrikler çocuklar. İlerisi için ışık yaktınız."