Bu Yaz 696 Çift Mutluluğa 'Evet' Dedi

Kastamonu Belediyesi Evlendirme Memurluğu Ekim Ayı sonu itibarı ile 696 çiftin nikahını kıydı.

  • 319
Bu Yaz 696 Çift Mutluluğa 'Evet' Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Evlendirme Memurluğu Ramazan Ayı’nın da etkisiyle düğünlerin ardı ardına sıkıştığı yoğun bir yaz dönemi geçirdi.

2014 yılında toplamda 767 çiftin nikah işlemlerini yerine getiren Kastamonu Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2015 yılı yaz döneminde 696 nikah kıyarken bu nikahların 107 tanesini ise Belediye Başkanı Tahsin Babaş kıydı.

Ramazan Ayı dolayısıyla düğünlerin büyük çoğunluğunun neredeyse iki aylık bir zaman zarfına sıkıştığını ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Aile kurumu bizim toplumumuzun en önemli değerlerinden bir tanesi. Biz bu yaz döneminde Ekim Ayı sonu itibarı ile 696 çiftin nikah akdini yerine getirdik. Şuan elimizde 50 çiftimizin de evlenmek üzere başvuruları bulunuyor. Biz çiftlerimizin bu özel ve mutlu günlerinde elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz” dedi.

Kuzeykent Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nun nikah merasimleri için vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verdiğini sözlerine ekleyen Babaş, 2015 yılı sonu ile nikah sayısının 800 civarında olmasını beklediklerini dile getirdi.