Bulduğu 165 bin TL'yi bakın ne yaptı...

Tosya'da yaşanan bu olay, insanlık ölmemiş dedirtti

  • 2658
Bulduğu 165 bin TL'yi bakın ne yaptı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya’da içerisinde 165 bin TL bulanan çantayı yerde bulan Erkan Eroğlu, bulduğu çantayı sahibine teslim etti.

Edinilen bilgilere göre, iftar vakti evine gitmek üzere olan Erkan Eroğlu, Garanti Bankası önünde bulduğu çantayı açması ile kısa süreli şok yaşadı. Çantanın içinde yüklü miktarda gördüğü para karşısında ne yapacağını şaşıran Erkan Eroğlu, kısa bir şokun üzerine çantanın sahibini bularak 165 bin TL’yi sahibine teslim etti.

İftar vaktine 15-20 dakika kalan çantayı yerde bulduğunu söyleyen Erkan Eroğlu, “Eve gitmek için hızlı adımlarla ilerlerken Garanti Bankasının önüne geldiğimde yerde bir çanta olduğunu fark ettim. Daha sonra çantayı alıp içini açtığımda yüklü miktarda para gördüm. İlk önce ne yapacağımı şaşırdım paranın yanında banka dekontları ve kartvizit vardı” dedi.

“İLK ÖNCE PARANIN SAHİBİNİ ARADIM”

Kısa süreli bir tereddüt yaşadıktan sonra ilk önce kartvizit sahibini aradığını belirten Erkan Eroğlu, “Telefon ettiğim kişi benden bulunduğum yeri sordu. Bende kendisine Garanti bankasının önünde olduğumu ve kendisini beklediğimi söyledim. 5 dakika sonra çanta sahibi alelacele geldi ve çantayı açarak parayı saydı. Paranın tam tamına 165 bin TL olduğunu söyleyerek iftara geç kaldığını ve evlerinde misafir olduğunu gitmesi gerektiğini ifade etti ve arabasına bindi ve hızla uzaklaştı. Ben ilk önce bu olayı garipsedim fakat iftar vaktinin yaklaştığını ve misafirlerinin olduğunu düşünerek gitmesini normal karşıladım. Ben bu parayı o arkadaşımıza iade eder iken hiç bir beklenti içinde olmadım. Çünkü bu benim için bir insanlık vazifesi olarak düşündüm. Evet, belki ihtiyacım olabilirdi ancak bu para benim için alın terim olmayan haram para olurdu” diye konuştu.

SEDAT AĞACIKOĞLU (İHA)