Burhaniyeli Taekwondoculardan Avrupa Şampiyonluğu

Antalya'da yapılan 1st European Taekwondo Kids Championships / 1. Avrupa Minikler Taekwondo Şampiyonasına katılan Burhaniyeli Taekwondocular Avrupa şampiyonu olarak döndüler.

  • 950
Burhaniyeli Taekwondoculardan Avrupa Şampiyonluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Şampiyonaya 28 ülke, 240 sporcu ve 87 kulüp katıldı. Burhaniyeli Taekwondocular 1. Minikler Avrupa Şampiyonasından 1 Avrupa Şampiyonu, 4 Avrupa ikincisi, 1 tane de Avrupa 3.sü çıkararak müthiş bir başarıya imza attılar.

Antrenör Rıza Güven “sporcularımızı  bu şampiyonaya, hayatları boyunca "ben Avrupa Şampiyonasına katılmıştım" diyebilsinler diye kayıt yaptırdık. Şampiyona sonunda 6 tane madalya kazandık. Bu 6 madalya, puan üzerinden değerlendirildiğinde ortaya kulüp bazında 20 puanla, takım birinciliği çıkıyor ki o da ayrı bir gurur, ayrı bir başarı. Madalya kazanan  sporcularımızın artık ömür boyu kullanacakları  “Ben Avrupa Şampiyonuyum, Avrupa ikincisiyim ve Avrupa üçüncüsüyüm” gibi  çok özel kariyerleri  oldu. Bizim için mükemmel bir sonuç oldu. Bu başarının büyüklüğünü, önemini sporun içinde olanlar çok daha iyi anlayacaklardır. Sporcularımızla gururlandık  onurlandık. Bu onur Burhaniyemizin onuru, Bu gurur Burhaniyemizin gururu. Elbette hiçbir başarı kolay olmuyor, En başta böyle uluslararası organizasyonların önü Dolar, arkası Euro. Kayıt sırasındaki kişi başı 50 Euro’dan başlayıp, en son dönüşteki çay-çorba masraflarına kadar, her şey sıkıntı. Ama, gün! Sıkıntıları,zorlukları, yoklukları konuşmak değil, Gün! Başarımızın mutluluğunu, sevincini yaşama günü. Bu mutluluğu bizlere yaşatan minik yavrularımızı kutluyor, tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum.”dedi.