Burun Probleleri, Estetikle Düzeltiliyor

Eğrilik, kemer ve burun düşüklüğü gibi sorunları olanlar, estetik cerrahiden yardım alarak, arzu ettikleri burun yapısına kavuşabiliyor.

  • 381
Burun Probleleri, Estetikle Düzeltiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hangi yaşta burun estetiğinin yapılabileceği ve doğru zamanlamanın ne olduğu, en fazla merak edilen soruların başında geliyor.

Burun estetiği için 18 yaşının beklenmesi gerektiğini vurgulayan Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın, “Yüz estetiğinin tamamlayıcı bir unsuru olarak kabul edilen burun, yüzün tam ortasında ve dikkat çeken bir yapıya sahip. Burun, genetik alt yapıdan etkilenen bir organ ve çoğunlukla ailesinde burun estetiğine dair sorunları olanlarda çok daha fazla gözlemliyoruz. Özellikle genç yaşlarda çok büyük bir özgüven kaybı yaşatıyor. Genç bireyler bir an evvel burun estetiği yaptırarak, sorunlu buldukları burun şeklinden kurtulmak istiyorlar. Fakat burun estetiği için her zaman 18 yaşının beklenmesi taraftarıyız” diye konuştu.

NEDEN 18 YAŞ?

“18 yaş bir sınır, ergenliğin bittiği ve hayata dair emin ve mantıklı kararların alınabildiği bir yaş. Sadece burun estetiğinde değil, tüm estetik müdahalelerde, işlemlerin son derece bireysel olduğunu ve kesinlikle bir başkasının arzularını yerine getirmek için ya da popüler bir görüntü elde etmek için yapılmaması gerektiğini vurguluyoruz. Kısaca burun estetiğini sadece kendiniz için yaptırmalısınız. 18 yaş ve sonrası dönem ise, doğru kararların verilebileceği yetişkin düşüncelerin başladığı bir dönemdir. Ergenlik döneminde bulunan gençlerde vücudun gelişiminin tamamlanmış olması burun estetiği ameliyatlarında önemli bir faktördür ” diyen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, bayan hastalarda muayene sonrası bu yaşın 1-2 sene öncesine de çekilebileceğini söyledi.

“KARAR VERDİKTEN SONRA ARAŞTIRMA YAPIN”

“Burun estetiği yaptırmaya karar verdikten sonra, mutlaka çok iyi araştırma yapılması gerekir. Elbette maliyetler çok önemli ama birincil konu, doktor ve hasta arasındaki iletişimin kuvvetli olmasıdır. Ne istenildiği, neyin uygun olduğu ve nelerin yapılabileceği kararı, hasta ve doktorun beraberce, iletişim sorunu olmadan planlama yapmasıyla mümkündür. Bu sebeple burun estetiği yaptırmak isteyenler, mutlaka randevu alıp, muayene olsunlar. Hatta gelişen teknolojiyle birlikte artık hastanın operasyon sonrası nihai hallerini, burun estetiği simülasyonu sayesinde gösterebiliyoruz. Bu sayede hastalarımız, sürprizle karşılaşmadan, gönül rahatlığıyla burun estetiği operasyonlarına girebiliyorlar” diyen Op. Dr. Yücel Sarıaltın, ayrıca hastaların oluşabilecek riskler ve komplikasyonlar hakkında da bilgi almalarını önerdi.

(İHA)