'Büyük Birlik Partisi emekten yanadır'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

  • 700
'Büyük Birlik Partisi emekten yanadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yelis yaptığı yazılı açıklamada; 10 Ocak çalışan gazeteciler günü’nüzü kutlar, çalışma hayatınızda başarılar dilerim.

BASIN YERİ DOLDURULAMAZ BİR GÖREV İCRA ETMEKTEDİR.

Basın, haber alma özgürlüğümüzün ve demokrasimizin teminatı ve olmazsa olmazıdır.

Basın; demokrasimize sağladığı katkı kadar, halkımızın haber alma hakkının yerine getirilmesinde, yönetilenler adına yönetenlerin denetlenmesi, toplumsal barış ve huzurumuzun temininde de yeri doldurulamaz bir rol üstlenmektedir. Değerli basın mensupları ise bu işlevin sahadaki öncüleri ve fedakarlarıdır.

ANADOLU MEDYASINI SAYGIDEĞER BULUYORUM.

Özellikle Anadoludaki medya sahiplerinin ve çalışanlarının ekonomik zor şartlarda verdikleri mücadeleyi takdire şayan ve saygıdeğer buluyorum.

BASIN EMEKTARLIĞI SAYGIN BİR MESLEKTİR.

Medya çalışanlarımızın en zor şartlarda, mesleki ilkelerden taviz vermeden sergiledikleri görev azmi tüm takdirlerin üzerindedir.

Basın mesleği; Özü itibariyle zor fakat özel niteliklere sahip, çağımızın saygın mesleklerinden biridir.

Yapılan haberin anında tüm dünyada yankı bulması, basın mensuplarının tarafsız doğru ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının ön planda tutulmasını gerektirmektedir.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ EMEKTEN YANADIR.

Değerli basın mensupları, Büyük Birlik Partisi olarak her zaman çalışandan, hakça paylaşımdan ve adaletten yana olduk.

Gerek iktisat felsefemizde, gerekse ekonomik politikalarımızda tercihimiz “İnsan” odaklı olmuştur.

İnsan hakları evrensel beyannamesinin 23. Maddesi: 'Her şahsın çalışmaya, işini serbestçe seçmeye, adil ve elverişli çalışma şartlarına ve işsizlikten korunmaya hakkı vardır' demektedir.

Ayrıca çalışan her kesimin kendisine ve ailesine insanlık haysiyetine uygun bir yaşayış sağlayan ve gerekirse her türlü koruma vasıtalarıyla da tamamlanan adil ve elverişli bir ücret hakkı vardır.

Basın çalışanlarımızın ve tüm çalışanlarımızın, Gayri Safi Milli Hasıladan hak ettikleri payı almaları, insanca yaşama standarlarına kavuşmaları ve geleceğe umutla bakmaları bizim öncelikli politik anlayışımızdır.

İL, İLÇE VE ULUSAL MEDYA ÇALIŞANLARININ GÜNÜ’NÜ KUTLARIM

Mesleklerini büyük bir özveriyle ifa eden, il ve ilçelerimizdeki yerel gazete, televizyon ve radyolarda çalışan tüm gazetecilerimiz ile Ulusal basında çalışanların 10 Ocak çalışan gazeteciler günü’nü kutlar, sağlık, esenlik ve başarılarla dolu bir mesleki yaşam dilerim.”