Büyükelçi Faik Bagirov, Kastamonu'ya Geldi

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov, Kastamonu'ya gelerek Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti. 

  • 567
Büyükelçi Faik Bagirov, Kastamonu'ya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilikte şeref defterini imzalayan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov, ardından Vali Şehmus Günaydın ile görüştü. Kastamonu’nun şehir olarak Azerbaycan gençlerine yönelik gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov, “Bu çocuklar sizlere emanet. İnşallah Kastamonu’da güzel bir eğitim aldıktan sonra Azerbaycan’a dönecekler. Burada eğitim alan Azeri öğrenciler, Azerbaycan için hizmet edecekler. Bu yüzden Kastamonu’nun elçileri, Azerbaycan’da olmuş olacak” dedi.

Azerbaycan ile Türkiye arasında dünyada bir benzeri daha olmayan ilişkilerin olduğuna dikkat çeken Bagirov, “Bu konuda Kastamonu Üniversitesinin de girişimleri önemlidir” diye konuştu.
Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ebediyete kadar sürmesini temenni eden Bagirov, şöyle konuştu: “Azerbaycan halkının lideri Hayda Aliyev’in dün doğum gününün 93. yıldönümüydü. Bu yüzden Haydar Aliyev için düzenlenen kompozisyon yarışmasının sonuçlarını için Kastamonu’da bulunuyoruz. Öğrencilerin bu konularda aktif olması ve bu konulara iştirak etmesi bizler için büyük önem taşıyor. Çünkü Azerbaycan ile Türkiye’nin gelecekteki ilişkileri, bizim bugünkü gençlerimize bağlı olacak. Azerbaycan ile Türkiye arasında geçmişten başlamış bu ilişkiler, gelecekte de inşallah daha da gelişerek devam ettirilecektir.”

Ziyaretten ötürü Bagirov’a teşekkür eden Vali Şehmus Günaydın, “Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov’un Kastamonu’da görmekten büyük mutluluk ve şeref duydum. Türkiye ile Azerbaycan, iki kardeş ülkedir. İki kardeş ülkenin ilişkilerinden Kastamonu olarak nasıl faydalanabiliriz, Kastamonu’yu Azerbaycan’daki diğer vilayetlerle ilişkilerini nasıl geliştiririz ve Kastamonu Üniversitesinin bu konudaki çalışmalarını daha fazla nasıl bir noktaya taşıyabiliriz bu konuda istişarede bulunacağız” dedi.