'Can yoldaşları'na kaymakamdan ziyaret

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı bin 100 rakımlı Zümrüt köyünü, kışın kar kalınlığının 3 metreyi bulmasına dünya ile iletişimlerinin kesilmesine rağmen terk etmeyen Ali Osman ve eşi Fati Kara'yı kaymakam Çakmak ziyaret etti.

  • 1265
'Can yoldaşları'na kaymakamdan ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinin Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, bin 100 rakımlı Zümrüt köyünü, kışın kar kalınlığının 3 metreyi bulmasına, dünya ile iletişimlerinin kesilmesine rağmen terk etmeyen Ali Osman ve eşi Fati Kara'yı ziyaret etti

Çakmak, kış aylarında yalnız kalmalarından dolayı olumsuzluk yaşayabileceklerini belirterek, çifti ilçe merkezine davet etti.

Ali Osman Kara ise köy yaşantısının sağlığına iyi geldiğini, burada mutlu olduklarını söyleyerek evinden ayrılmak istemediğini ifade etti.

Çakmak, devlet olarak Kara çiftinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Yaşlı çiftimizi ziyaret ettik ve kış boyunca kendilerini ilçe merkezinde misafir etmek istediğimizi söyledik. Kendileri köy hayatını sevdiklerini ve sağlıklarına iyi geldiğini söyleyerek köyden ayrılmak istemediklerini belirttiler." diye konuştu.

Ziyarette, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Adem Uğurlu ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adem Karamehmet de bulundu.