'Çanakkale baş kaldırış, dik duruş, diriliştir'

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, 18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 1626
'Çanakkale baş kaldırış, dik duruş, diriliştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başsavcı Uzun; "Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünü milletçe kutlamanın haklı onur ve gururu içerisindeyiz.

'Çanakkale' sadece bir deniz zaferi değildir. Çanakkale bir baş kaldırış, bir dik duruş, bir diriliş, bir süreçtir. Çanakkale kahramanlarının evlatları aynı ruhu 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Afrin'de, Münbiç'te, İdlib'de göstererek 'Âsım'ın nesli' olduklarını bir kez daha tüm cihana duyurmuşlardır. Aziz şehitlerimiz şunu hissetmeliler ki tertemiz kanlarıyla suladıkları bu vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak ilelebet muhafaza edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Çanakkale şehitleri olmak üzere, gerek 15 Temmuz da gerekse dün olduğu gibi bugün de bayrağımızın dalgalandığı her yerde vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum."