'Çanakkale Zaferi, topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 2872
'Çanakkale Zaferi, topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Çağın en güçlü devletlerine karşı; imkânsızlıklarla mücadele eden milletimizin azmi, kararlılığı ve topyekûn direnişinin gerçek bir destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz.

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihte çok önemli bir dönüm noktası olmuş, Çanakkale'nin geçilmeyeceği ve Türk Milletinin tarih sahnesinden ilelebet silinmeyeceği tüm dünyaya haykırılmıştır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri Çanakkale'nin surlarında, Conkbayırı’nda, Anafartalar'da kahramanca savaşan askerlerimiz tarafından atılmıştır.

Çanakkale'yi geçerek Anadolu'nun kilidini kırmak isteyen emperyalist devletler amaçlarına ulaşamadığı gibi bir milletin kaderinin değişmesinde çok önemli bir yere sahip olacak büyük bir siyasi deha Mustafa Kemal Atatürk tarih sahnesine çıkmıştır. Bu nedenle içinde Atatürk olmadan, içinde en çok şehit veren ilimiz Kastamonu olmadan Çanakkale Savaşı tarihi yazılamaz.

Bugün bağımsız bir ülkede hür yurttaşlar olarak yaşıyorsak millet olarak bu günleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Şehit Şerife Bacı’ya, Halime Çavuş’a, Rahime Kaptan’a ve isimsiz binlerce kahramana, vatan toprakları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize borçluyuz.

Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak, için dün Çanakkale’de, Conkbayırı’nda, Anafartalar’da, Kurutuluş Mücadelesinde olduğu gibi ülkemizin çok hassas bir dönemden geçtiği şu günlerde de dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin birlik, beraberlik, azim ve kararlılık içerisinde yine emperyalizmin emellerine karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan toprakları uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."