Canan Karatay, Domuz Gribine Karşı 'Onu' Önerdi!

Canan Karatay'dan domuz gribi önerisi

  • 722
Canan Karatay, Domuz Gribine Karşı 'Onu' Önerdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 12.Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katılan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, domuz gribi virüsünün herkeste olduğunu belirterek virüse karşı korunmak için zeytinyağı önerdi.

Ahmet Akın Kültür Merkezinde, Burhaniyelilerle bir araya gelen Karatay, zeytinyağının önemine değinerek 14 asırlık zeytin ağacının bulunduğuna şahit olduğunu söyledi.

Son dönemde artış gösteren domuz gribi hakkında da konuşan Karatay, "Domuz gribi virüsü hepimizde var ama zeytinyağı tüketerek güçlenirseniz, sağlıklı beslenirseniz, yapay, uyduruk fabrikasyon yemekleri yemezseniz, açlık bastırmak için pakete konulmuş trans yağlarla o zavallı yiyeceklerden yemezseniz hastalanmazsınız. Salgın filan hikaye" dedi. 

Prof. Dr. Canan Karatay, Zeytinde Sağlıklı Yaşam Paneli'nde yaptığı konuşmada, zeytin ve zeytinyağının anne sütü kadar değerli olduğunu hatırlattı. 

Kendisinin bir kahvaltıda 71 zeytin yediği için eleştirildiğini anlatan Karatay, zeytin ağacının çok uzun ömürlü bir ağaç olduğunu ifade etti.

Programa, Kaymakam Hüseyin Öner ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile birlikte yaklaşık 700 kişi katıldı.

Kaymakam Hüseyin Öner'in eşi Mine Öner ve Başkan Necdet Uysal'ın eşi Aydan Uysal ile Belediye Meclis Üyesi Sevda Padem Karatay'a program sonunda çiçek ve hediye paketi takdim etti.

FATMA TALAY (İHA)