Canbey'den KGC'yi ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, bir programa katılmak üzere geldiği Kastamonu'da Gazeteciler Cemiyeti (KGC) hizmet binasını ziyaret etti. 

  • 562
Canbey'den KGC'yi ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Anadolu basınının ilk örneklerinin çıktığı ve Anadolu’ya güç veren, Milli Mücadele’ye güç veren gazetelerin nüshalarını okumak ve o günleri hatırlamak büyük ayrıcalık.”

Kastamonu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erkan Yılmaz ile birlikte yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Canbey, Kastamonu’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Gazetelerin daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey: “Gazetecilerimizin güçlenmesi, daha kaliteli gazeteler olması, daha çok satması kesinlikle mutluluk kaynağı olur. Bunun için gayret ediyoruz. Önümüzde ki dönemde hem Kastamonu’ya hem de diğer gazetelere bu anlamda desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“O GÜNLERİ HATIRLAMAK BÜYÜK AYRICALIK”
Genel Müdür Yardımcısı Canbey, KGC hizmet binasında oluşturulan Basın Müzesi’ni gezdi. 
KGC yeni hizmet binasının gördüğü en güzel cemiyet binalarından birisi olduğunu kaydeden Canbey, burada Kastamonu basınının ilk örneklerini de titizlikle inceledi ve fotoğrafladı. 
Ziyaret sırasında KGC Hatıra Defterini de imzalayan Canbey şu cümleleri kaleme aldı: “Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ni yeni yerinde ziyaret etmekten memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Ayrıca Milli Mücadele’nin başladığı bir şehir olan Kastamonu’da, Kastamonulu gazeteci arkadaşlarıma ve dostlarıma gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle de teşekkür ediyorum. Yine Anadolu basınının ilk örneklerinin çıktığı ve Anadolu’ya güç veren, Milli Mücadele’ye güç veren gazetelerin nüshalarını okumak ve o günleri hatırlamak büyük ayrıcalık. Gönlümüzde ve ülkemizde müstesna bir yeri olan Kastamonululara ve gazeteci kardeşlerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

“FETÖ'NÜN BU İHANETİNE KARŞI BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİK”
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin konuşan Canbey şu ifadeleri kullandı: “Hem milletimiz hem Anadolu basını hem de yaygın basın büyük bir cesaret örneği sergileyerek ülkemize sahip çıktı. Belki de darbeler tarihinde bu da bir ilk olarak tarihe geçti. Basının önemini 15 Temmuz'da çok daha iyi anlaşıldı. Basının ne kadar önemli olduğunu canlı örnek olarak 15 Temmuz'da yaşadık. 15 Temmuz'da Anadolu basınının ne kadar önemli olduğuna, millete ne kadar destek verdiğine şahitlik ettik. FETÖ'nün bu ihanetine karşı büyük bir mücadele verdik. Milli irade kendine sahip çıktı. Millet kendine sahip çıktı, ülkesine, vatanına, demokrasisine sahip çıktı. Bugün selametli günleri yaşıyorsak bu milletimizin feraseti, basireti ve kahramanlığı sayesinde oldu. Bunu söylerken mutlaka basından bahsetmek gerekir” diye konuştu.

“BASIN DARBECİLERİN KARŞISINDA DURDU”
Basın İlan Kurumu tarafından “15 Temmuz ve Manşetler” adlı bir kitap basıldığını ifade eden Canbey: “O manşetlerde de her şey çok iyi bir şekilde gözüküyor. Hem milletimiz hem Anadolu basını hem de yaygın basın büyük bir cesaret örneği sergileyerek ülkemize sahip çıktı. Belki de darbeler tarihinde bu da bir ilk olarak tarihe geçti. Daha önceki zamanlarda basının zaman zaman darbe sürecinde darbecilerle birlikte olduğu dönemler var ama 15 Temmuz'da çok net bir şekilde bütün basın darbecilerin karşısında durdu. Bunu da tüm dünya gördü” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ