Çarşı Pazarda Ramazan Hareketliliği

Esnaf Ramazan'ı bekliyor.

  • 651
Çarşı Pazarda Ramazan Hareketliliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 Ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte tezgâhları süsleyen kuruyemiş esnafı Ramazan'ı beklemeye başladı. Ramazan sofraları için alışveriş yapan vatandaşlar sebzenin, meyvenin en iyisini seçmeye çalışırken, esnaf da ürün çeşidini artırdı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte esnaflar da hazırlıklarını tamamlıyor. Ramazan ayında vatandaşların en çok rağbet gösterdikleri hurma, kuru üzüm, kayısı gibi ürünler tezgâhlarda yerini almaya başladı. Vatandaşların yavaş yavaş Ramazan hazırlığı yapmaya başladığını söyleyen esnaflar, işlerin Ramazan'a doğru artacağından umutlu.

Ramazan sofraları için alışveriş yapan vatandaşlar ürünlerin kaliteli ve organik olanlarını tercih ederken, esnafın tezgâhlarında hurma başta olmak üzere Ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği olan elma ve erik eğşisi tezgâhlarda yer aldı.

“RAMAZAN'IN HUZUR VE BARIŞ İÇERİSİNDE GEÇMESİNİ DİLİYORUM”
Ramazan nedeniyle çarşıda ayrı bir mutluluğun bulunduğunu vurgulayan yöresel ürünler satan Erdem Karaduman: “Ramazan'ın huzur ve barış içerisinde geçmesini diliyorum. Şu an çarşıda Ramazan nedeniyle güzel bir hareketlilik var. Vatandaşlarımız buraya gelerek sahur ve iftar sofraları için gerekli ürünleri satın alıyor” dedi.

Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Erdem Karaduman: “Hazırlıklarımızı yaptık bekliyoruz artık. Geçen seneye oranla bu sene Ramazan ayından umutluyuz. Fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmadı. Birinci kalite Medine Hurması’nın kilosu 40 TL, Kudüs Hurması’nın kilosunu ise 45 TL’den satıyoruz. İran paket hurması ise 6 TL. Fiyatlar geçen senenin fiyatları. Hiçbir şekilde zam yapmadık ve yapmayı da düşünmüyoruz. Bu Ramazan'dan bereket bekliyoruz. İnşallah vatandaşların alım gücü olur. İnşallah bu sene işler iyi olur” diye konuştu.

“HURMA, KURU ÜZÜM VE KAYISI VAZGEÇİLMEZ OLUYOR”
Ramazan öncesi yaşanan hareketlilikten memnun olduğunu dile getiren Adem Karaduman ise Ramazan ayında hurmanın yanı sıra ceviz ve kuru kayısı gibi ürünlerinde çok satıldığını söyledi.
Vatandaşların yavaş yavaş alışveriş yapmaya ve fiyat öğrenmeye başladıklarını kaydeden Karaduman: “Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan diğer ürünler olan kayısı, incir, ev yapımı domates ve biber salçaları, köy usulü elma, erik ekşisine vatandaşlarımızın talepleri arttı. Bunların yanında ceviz ve bamyaya da özel bir rağbet bulunuyor. İnce kabuklu cevizimizin kilosu 18 TL ile 22 TL arasında değişiyor. Çorum Kargı Çiçek Bamya’nın ise kilogram fiyatı şu anda 100 TL civarında bulunuyor. Tatlıların üzerinde kullanmak için ceviz satışlarımız arttı. Her Ramazan bir öncekini aratıyor. Ramazan sıcak aylara denk geldiğinden vatandaş yaş meyveye daha çok yöneliyor. Ama hurma, kuru üzüm ve kayısı vazgeçilmez oluyor. Fiyatlar arasında geçen yıl ile bu yıl arasında fazla bir değişiklik yok. İnşallah güzel bir Ramazan olur” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT