Çataloğlu ailesinin yakınları Savcılığa başvurdu

Yangının ardından 37 gündür haber alınamayan 5 kişilik Çataloğlu ailesinin yakınları, olayın aydınlanması talebiyle Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle başvurdu.

  • 1132
Çataloğlu ailesinin yakınları Savcılığa başvurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da iki evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından 37 gündür ulaşılamayan 5 kişilik Çataloğlu ailesinin yakınları, olayın aydınlatılması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle başvurdu.

Bürme köyü Kuzören Mahallesi'nde Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım'da yanmasının ardından Fazıl Çataloğlu ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine başlatılan soruşturma ve arama çalışmaları devam ediyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve komandolar, Bürme köyü civarı ile yanan evlere 10 kilometre uzaklıkta, traktörün terk edildiği Elmayakası köyünde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Çataloğlu ailesinin akrabaları, olayın bir an önce aydınlatılması için Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle başvurdu.

Dilekçede, "29 Kasım'da meydana gelen yangın ve hırsızlık olayından sonra kaybolan akrabalarımızdan sağ ya da ölü olduklarına dair bilgi edinemedik. Bu olaylarla ilgili kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Fazıl Çataloğlu'nun yeğeni Sabahat Ertan, gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmayı yürüten savcıdan olayla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Ertan, "Savcı bey, olayla ilgili ellerinde bazı deliller olduğunu, haftaya bu konuda bir açıklama yapacaklarını söyledi. Adli tıpa gönderilen cesedin ve sonucun da haftaya geleceğini ifade etti. Haftaya adli tıptan ceset geldiğinde defnedeceğiz." dedi.

Olayın bir an önce aydınlanmasını isteyen Ertan, "Cenazelerin bir an önce bulunmasını, bir mezarı olmasını istiyoruz. Tutuklananlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Onların da en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Olay 

Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım'da yanmasının ardından Fazıl Çataloğlu ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Çataloğlu'nun yanan evinin enkazında torunu Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen ceset bulunmuştu. Ceset, otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Aileye ait yaklaşık 28 küçükbaş hayvan telef olurken 20 küçükbaş hayvan da yangından sonra ailenin traktörünün terk edildiği yerde bulunmuştu. 
Olayla ilgili E.K. ve E.K. kardeşler ile A.Ş. tutuklanmış, zanlıların aileye ait büyükbaş hayvanların bir kısmını çalarak sattıkları iddia edilmişti.