Çatalzeytin'de Hayat Durdu

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı, hayatı en çok Çatalzeytin ilçesinde etkiledi. Çatalzeytin'de ilçe merkezinde ve bağlı bulunan 41 köyün tamamında elektrikler kesik. Ayrıca 33 köy yoluna da, kar yağışı dolayısıyla ulaşım sağlanamıyor.

  • 1062
Çatalzeytin'de Hayat Durdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇATALZEYTİN, İKİ GÜNDÜR KARANLIKTA

Kastamonu’da son birkaç gündür etkili olan kar yağışı, hayatı en çok Çatalzeytin ilçesinde olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde ve ilçeye bağlı 41 köyünde, iki gündür elektrik verilemiyor. Ayrıca ilçeye bağlı 33 köy yoluna da, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Çatalzeytin’de yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 1.5 metreyi buldu.
İki gündür geceyi karanlıkta geçiren ilçe halkı, büyük mağduriyet yaşarken, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçede eğitime iki gün ara verildi. Bunun yanı sıra, İstanbul’dan dün hareket eden yolcu otobüsü, yolların kapalı olması nedeniyle henüz ilçeye ulaşamadı. Çatalzeytin’i Kastamonu’ya bağlayan karayolu ise, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
EnerjiSA ekipleri, ilçedeki elektrik arızasını giderebilmek içini iki gündür yoğun bir şekilde çaba gösteriyor. Arızanın giderilememesi üzerine, Bolu’dan EnerjiSA’ya bağlı özel bir ekip gelerek, elektrik arızası giderilmeye çalışıyor. Edinilen bilgiye göre, birçok elektrik direğinin ve tellerin, kar yağışı nedeniyle kırıldığı ve trafoların da arıza yaptığı belirtildi. Arızanın büyük olması nedeniyle ilçeye, bu gece de elektrik verilemeyeceği bildirildi.

Öte yandan, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, köylere ulaşımı açık tutabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Çatalzeytin İlçe Özel İdare'ye bağlı ekipler, kapalı köy yollarını bir yandan açmaya çalışırken, diğer yandan kendilerine gelen ihbarları değerlendiriyor. Diyaliz tedavisi gören ve yolların kapalı olması nedeniyle ilçeye ulaşamayan Duran köyünden Hasan Çelik ile Paşalı köyünden Muzaffer Yılmaz'ın, Özel İdare ekipleri tarafından yolların açılmasıyla Çatalzeytin Devlet Hastanesi'ne ulaşımı sağlandı. Ayrıca hamile Funda Pulatkan, ağrılarının olması üzerine Özel İdare ekipleri tarafından Yenişli köyünün yolları açılarak kurtarıldı ve Çatalzeytin Devlet Hastanesine götürülerek tedavisi sağlandı.

Kar yağışının etkili olduğu Çatalzeytin ilçesinde, yetkililer yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

EMİN TÜRKAY ÖZTÜRK (İHA)